Igokea: Nastaviti seriju

Košarkaši Igokee u 15. kolu ABA lige dočekuju FMP.

Sa novim igračem i u dobrom raspoloženju nakon pobjeda protiv Mornara i Cedevita Olimpije Igokea dočekuje FMP, koji je u situaciji da se bori za plaj of.

“Još jedna u nizu utakmica protiv timova koji pretenduju za plej-of. FMP je tim koji pratim još iz pripema, nije mi iznenađenje to što igraju ovako dobru košarku. Poštujem rad kolege Jovanovića, vidi se njegova ruka se kada je u pitanju  i napad i odbrana. Mlad tim, zna se koje su čije uloge. Neće nam biti nimalo lako jer se oni bore za četvrtu poziciju, a i nama jako bitna utakmica jer bi nam pobjeda mnogo značila na putu ka našem cilju, a to je opstanak.  Vratili smo dozu samopouzdanja sa dvije pobjede koje je malo ko očekivao. Da smo izgubili te utakmice, ja se ne bih predavao. Rekao sam igračima da sa ove dvije pobjede ne treba da poletimo, ništa nije gotovo. Ima još mnogo da se igra“, rekao je u najavi meča trener Igokee Dragan Bajić

Dalibora Ilića očekuju dueli sa visokom igračima ekipe iz Železnika.

“U dobrom smo raspoloženju. Očekuje nas zahtjevna i teška utakmica jer je ekipa FMP-a sastavljena je od mladih košarkaša dopunjenih sa nekoliko iskusnih igrača koji daju ton toj igri. Igraju možda i najljepšu košarku od svih ekipa u ligi. Što se nas tiče, evidentno je da smo podigli formu, imamo prednost domaćeg terena i nadam se da ćemo nastaviti seriju pobjeda koje smo započeli.”

ABA liga, 15. kolo

Petak
Cibona – Zadar 20.00

Subota
Krka – Budućnost 17.00

Partizan – Cedevita Olimpija 19.00

Mornar – Primorska 21.00

Nedjelja
Igokea – FMP 20.00

Ponedjeljak
Mega Bemaks – Crvena zvezda 17.00

Tabela: Budućnost 11-3, Partizan 11-3, Cedevita Olimpija 10-4, FMP 9-5, Primorska 8-6, Crvena zvezda 8-6, Mornar 7-7, Krka 5-9, Igokea 4-10, Cibona 4-10, Zadar 4-10, Mega 3-11.

foto:Igokea/Nenad Vuruna