Igokea je druga. Naredna stanica Belgija

Košarkai Igokee osvojili drugo mjesto u grupi E FIBA Lige šampiona.

Igokea je u osljednjem kolu grupne faze pobijedila PAOK u Solunu 64:75 (18:17,19:21,8:23,19:14) i u plej inu će imati prednost domaćeg terena u duelu sa Ostendeom.

Prije ovog meča znalo se da Igoke i PAOK uz pobjednika grupe Galatasaraj idu dalje. Samo je meč u Solunu odlučivao ko će sa druge odnosno treće pozicije u plej in. Na kraju Igokea sa drugog mjesta ide dalje i u plej in mečevima protiv Ostendea imaće prednost domaćeg terena. Dalje će ići ekipa koja prva dođe do dvije pobjede. Prvi meč je četvrtog januara u Laktašima.

Što se tiče meča u Solunu nakon izjednačenog prvog poluvremena, Igokea je odigrala u velikom stilu treću dionicu i osigurala trijumf. U posljednoj dionici su imali i 20 poena prednosti, a domaća ekipa je do kraja ublažila poraz.

U ekipi Igokee, koju je i večeras predvodio Marko Barać umjesto Dragana Bajića, koji je operisan, prvo ime Dešon Stivenson sa 19 poena i devet skokova, Džejms Robinson i Markel Starks su dali po 10 poena. U poraženom timu, koji će u plej inu za protivnika imati Strazbur, jedini dvocifeni Džermejn Lav sa 20 poena.

foto:championsleague