Igokea gostuje u Podgorici

Košarkaši Igokee u meču 11. kola ABA lige gostuju ekipi SC Derby.

Utakmica ekupi Dragana Bajića dolazi poslije iscrpljujućih mečeva protiv Partizana Nimburka, a očekuje ih i dug put do glavnog grada Crne Gore.

“Poslije dva jako teška i iscrpljujuća meča u jako kratkom periodu protiv Partizana i Nimburka dolazi nam gostovanje u Podgorici. Na put idemo autobusom, što je jako težak i nezgodan put, znajući da traje 10 i više sati”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić i nastavio:

Međutim moramo se suočiti sa tim stvarima. Gostujemo jako nezgodnoj ekipi, znajući da su novajlije u ligi oni zaslužuju svaki respekt, bar po dosadašnjim rezultatima. Ekipa je skup jako dobrih stranaca i jako talentovanih domaćih igrača, jer klub ide u tom smjeru da razvijaju domaće igrače kroz ovo takmičenje. Rezultati koje postižu i igre na parketu koje pokazuju nam ukazuje na to da mi moramo ući u utakmicu maksimalno skoncentrisani. Moramo da ispoštujemo maksimalno sve dogovore koje smo stavili ispred sebe ako želimo da iz te utakmice izađemo s pozitivnim rezultatom. Ja vjerujem u ove momke, jedini faktor je taj umor ali ga moramo ostaviti po strani. Vjerujem da ćemo na najbolji način odgovoriti i ako nam se ukaže šansa slaviti u tom meču“, rekao je Bajić.

Dešon Stivens u posljednje vrijeme je jedan od najboljih igrača Igokee.

Slijedi nam dugačak put u Podgoricu. Svaka utakmica u ABA ligi je teška, ali mi moramo biti mentalno i fizički pripremljeni na to. Imaćemo tešku utakmicu i moramo da igramo svih 40 minuta. Imamo težak raspored i moramo dobro da održavamo naša tijela i da obratimo pažnju na  skauting, te šta treba da radimo tokom utakmice.“

Meč SC Derby – Igokea mtel na programu je u subotu od 21 čas.

foto:Igokea/Nikola Vuruna