I Begić je Mornar

Najviši igrač Mornara u predstojećoj sezoni biće Mirza Begić.

Doskorašnji centar Olimpije (34 godine, 216 cm), u bogatoj profesionalnoj karijeri nosio je dresove najvećih evropskih klubova među kojima su i Real Madrid, Olimpijakos, Žalgiris, Virtus Bolonja, Baskonija, Bilbao… U regionu nastupao je pored Olimpije i za Cedevitu, Triglav iz Kranja, tuzlansku Slobodu…
Minule sezone u ABA ligi bilježio je prosječno 8,8 poena po meču i imao 4,4 skoka. Najbolju partiju pružio je upravo protiv svog novog kluba (16 poena, 9 skokova, index 27).
Begić je rođen u Bijeljini ali ima slovenačko državljanstvo. Osvajao je titule nacionalnog šampiona Španije, Hrvatske i tri puta Slovenije, kao i Baltičku ligu.
Njegovim dolaskom Mornar je kompletirao centarsku liniju u kojoj će Begić dijeliti minutažu sa starosjediocima Urošem Lukovićem i Radojem Vujoševićem na poziciji “petice”, dok su na poziciji “četiri” u rosteru Milko Bjelica, Damir Markota i Vukota Pavić.
Begić je 12 igrač koji je dosada stavio “paraf na vjernost ”Ponosu Bara” pošto su krajem sezone ugovore produžili Nemanja Vranješ, Uroš Luković, Vukota Pavić, Radoje Vujošević i Marko Mugoša. Nakon njih uslijedio je dosada u ABA ligi neviđeni “rafal” pojačanja koji je otvorio Sead Šehović, a nastavili Damir Markota, povratnici Derek Nidam i Brendis Rejli Ros i prije dva dana Džejkob Pulen.

foto:KKMornar

About The Author