Hrvatski tandem u Makabiju

Dragan Bender se vratio u Makabi i sa Antom Žižićem činiće tandem pod koševima “Ponosa Izraela”.

Talentovani košarkaš, koji je rođen prije 23 godine u Čapljini, vratio se Mkaabi nakon što je četiri sezone proveo u NBA u ekipama Finiksa, Milvokija i Golden Stejta u kojima blago rečeno nije uspio da pokaže sav talenat. Sa Makabijem je 2014. godine potpisao ugovor na sedam godina kada je stigao iz Kaštela. Visok je 216 centimetara i može da igra na više pozicija.

“Veoma smo srećni što smo ga doveli. Svi ga znaju u Makabiju od prethodnih sezona. Za nas je važno da je sada spreminij pošto dolazi iz NBA. Mnogo stvari može da uradi da pomogne timu. Može igrati dvije pozicije, može biti prijetnja i unutra i vani i naravno može nam pomoći u defanzivi svojim ogromnim tijelom i dugačkim rukama”, rekao je trener Makabija Janis Sferopulos.

Bender će ostati upamćen i po skandalu kada nije nastupio za mladu hrvatsku reprezentaciju pošto nije htio promijeniti patike. Hrvatska je imala ugovor sa brendom Jordan, a Bender sa adidasom, i kako nije htio nositi patike Jordan, nije nastupio na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina.

“Povratak u Makabi i Izrael je kao da se vraćam u svoj drugi dom. Želim da pomognem klubu koji volim i da iskoristim iskustvo koje sam stekao prethodne četiri godine. Poslije razgovora sa trenerom odlučio sam da želim da dođem”, rekao je Bender.

foto:maccabi