Hrvat koji je najbolje počeo sezonu

Tomislav Zubčić nakon tri kola je ubjedljivo najbolji igrač ABA lige.

Tomislav Zubčić koji je briljirao u prve tri utakmice u dresu Igokee. Hrvatski reprezentativac je na prosjeku od 28,3 poena po utakmici uz sjajan šut od 45,2% za dva poena i nevjerojatnih 55% za tri.

Prosječno Zubčić ima i 5,6 skokova po utakmici, 2,7 ukradenih lopti i 1 blokadu po utakmici. Valorizacija po utakmici mu je 31,3 te je trenutno najbolji igrač ABA lige u trci za MVP nagradu. No, iako je Zubčić zadovoljan svojim učinkom, nije presretan činjenicom da je Igokea od prve tri utakmice pobijedila tek jednom.

“Težak početak sezone u svakom slučaju, žalim za izgubljenim utakmicama jer vjerujem da smo imali šansu, ali trudimo se održati pozitivnu atmosferu u ekipi. Što se tiče mojeg učinka tiče, zadovoljan sam svojim dosadašnjim doprinosom u ekipi, i na tome se ponajprije moram zahvaliti treneru Trajkoviću kao i svojim suigračima“, rekao je Tomislav Zubčić u razgovoru za Germanijak.

Upravo Nenada Trajkovića, trenera koji je ovog ljeta preuzeo Igokeu, Zubčić ističe kao najboljeg trenera u karijeri. Nakon pobjede protiv Cibone izjavili ste kako nikad niste bili u sustavu niti kod trenera koji je iskoristio Vaše potencijale. Koja je tajna rada Nenada Trajkovića?

“S trenerom Trajkovićem individualno treniram već godinama i vjerujem da upravo u našem dugom poznanstvu i zdravom odnosu leži tajna uspjeha. On je bogat iskustvom i znanjem, ali što je još važnije posjeduje sposobnost da to znanje prenese igračima, te da u svakome ponaosob prepozna kvalitete i da ih kanalizira u pravom smjeru.“

U Igokeu ste došli nakon što ste u posljednje tri sezone bili u raznim američkim i europskim klubovima i gradovima. Kako je bilo nakon toga snaći se u Banja Luci, odnosno Aleksandrovcu?

“Živ čovjek se na sve navikne, a ja sam jednostavne prirode i za sreću mi ne treba mnogo. Što se okoline tiče i više je nego očigledno da mi odgovara.“

Kako Vam ne bi odgovaralo kada ste sjajno ušli u sezonu, a trenutno ste vodeći u utrci za MVP-a ABA lige. Koliko bi Vam značilo da taj naslov i osvojite.

„MVP je definitivno laskava titula koju bi svaki igrač volio ponijeti pa tako i ja, ali s time se ne opterećujem.“

Što se samog kluba tiče, koje su ambicije Igokee. Nakon uvodnih utakmica je jasno da nikome neće biti lako protiv vas.

“Vjerujem da ćemo biti veliko iznenađenje ABA lige ove sezone. U ekipi imamo mlade igrače s velikim potencijalom, kao sto su Ilić i Talić koji su pokazali da mogu igrati i dati doprinos ekipi.“

foto: Nenad Vuruna

About The Author

Možda ste propustili