Higins “poništio” sjajnog Šveda. CSKA ide u Beograd

Košarkaši CSKA izborili fajnal for u Beogradu.

CSKA je treći učesnik Fajnal fora. Moskovljani će sedmu godinu u nizu igrati završni turnir Evrolige, aposljednju titulu su osvojili 2016. godine.

Sa 3:1 u seriji bili su bolji od Humkija. U četvrtoj utakmici slavili su u gostima 89:88.

Junak trijumfa je Kori Higins, koji je pobjedonosni poen postigao na 5, 7 sekundi do kraja.

Nakon njegovog poena domaći igrači su na brzinu izveli loptu i Čarls Dženkins je iz dvokoraka poentirao i činilo se da će Himki doći do pobjede. Ipak sudije su zaustavile igru na insistiranje zapisničkog stola, pogledale snimak i odlučili da uprkos protestima domaćeg trenera Bracokasa, igrača i navijača, Himki mora napad izvesti iz početka. Zapisnički sto nije na vrijeme pustio sat, koji mjeri vrijeme.

U novom napadu loptu je uzeo Sergej Monja i sa nekih desetak metara šutirao i promašio i igrači CSKA su počeli da slave.

Kori Higins sa 20 poena bio je najefikasniji u ekipi CSKA, Andrej Vroncevič je dao 15, Serhio Rodrigez 14, Semen Antonov 13 i Vil Klajburd je dodao 12 poena.

U ekipi Himkija još jedan odličan meč odigrao je Aleksej Šved, koji je dao 36 poena od čega osam trojki iz 12 pokušaja. Džejms Anderson je dao 10, Stefan Marković devet, a čarls Dženkins pet poena.

foto:euroleague.net

About The Author

Možda ste propustili