Halilović: Vesela atmosfera na Vlašiću

Reprezentativci Bosne i Hercegovine već nekoliko dana se pripremaju na Vlašiću za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali i za predstojeći Eurobasket.

Za sada igrači rade na podizanju kondicije, a svakako je dobra vijest da su svi zdravi i treniraju punim intenzitetom. Danas se očekuje dolazak Džona Robersona, dok će se posljednji ekipi u četvrtak priključiti Jusuf Nurkić.

“Pripreme teku odlično, uslovi na Vlašiću su fantastični. Za ovaj period godine, kada je na nekim mjestima nemoguće raditi zbog toplotnog vala, na Vlašiću je stvarno ugodno. Prvi dio, koji je najviše zasnovan na fizičkoj pripremi sa kondicionim trenerom Azurom Sakićem, prošao je i više nego dobro, mislim da su svi igrači došli u dobrom stanju te ćemo danas početi i sa košarkaškim djelom treninga”, kaže kapiten BiH Miralem Halilović te dodaje:

“Osjeti se ozbiljnost i spremnost na dobar rad, ali i jako vesela atmosfera s obzirom da je tek početak priprema. Svi smo na misiji da se što bolje spremimo, fizički i mentalno, a onda i taktički za utakmice koje dolaze”.

foto:basket.ba