Gradonačelnik Banjaluke primio ŽKK Orlovi

ŽKK Orlovi danas gosti gradonačelnika Banjaluke Igora radojičića.

Povod za prijem je osvajanje trofeja pobjednika Kupa Republike Srpske, koji su košarkašice orlova osvojile savladavši u finlu ekipu Trebinje 03.

“Ženska košarka u Banjaluci može da se prati decenijama unazad – ne samo kroz klupsku košarku, već i kroz brojne reprezentativke bivše Jugoslavije. I sada, djevojke koje su članice Košarkaškog kluba `Orlovi` reprezentativke su u različitim selekcijama BiH ili Srbije. Ženska košarka ovdje ima svoje mjesto i Banjalučani su sigurno željni još kvalitetnijih utakmica i više lige i međunarodnih takmičenja. Mi smo voljni da pomognemo i danas smo razgovarali o načinima na kojima se dodatno može pomoći Klubu ostvari svoje ciljeve i ambicije. Nadam se da će ovo biti podsticaj i za ostale sportiste u Banjaluci da ostvaruju slične rezultate”, rekao je Radojičić.

Aleksandra Mušić je kao igračica u dresu Mladog Krajišnika osvajala Kup, a sad i kao trener je došla do trofeja. U šampionatu BiH njena ekipa ne zna za poraz.

“Očekuje nas veliki broj utakmica. U ženskoj košarci je specifičan sistem takmičenja i prvenstvo je počelo relativno kasno, te je jedino u Srpskoj u toku prvi dio prvenstva za razliku od zemalja u okruženju gdje je prvi dio već uveliko završen. Čeka nas puno utakmica, nadam se da ćemo svojim igračkim kadrom obezbijediti što bolji plasman”, rekla je Mušićeva.

foto:žkkorlovi

About The Author

Možda ste propustili