Gatarić: Mnogi nisu vjerovali u nas

Aleksa Gatarić o proteklom Evropskom prvenstvu.

Kadetska reprezentacija BiH izborila je povratak u A diviziju. Na Evropskom prvenstvu B divizije, koje je održano u Sarajevu osvojili su drugo mjesto i automatski izborili povratak u elitni razred evropske košarke.

U finalu reprezentacija BiH poražena je od Rusije. Važan dio tima bio je i Banjalučanin Aleksa Gatarić, koji se osvrnuo na proteklo prvensto.

“Očekivanja moja i mojih saigrača su bila visoka. Kad se tome dodaju odlični uslovi za rad, stručni treneri i velika volja i želja, uspjeh je neminovan. Mnogi nisu vjerovali u nas, ali smatram da smo ostvarili veliki uspjeh. U utakmici protiv Rusije smo dali sve od sebe do zadnje sekunde. Sve čestitke Rusiji na osvojenom zlatu”, rekao je za naš portal Gatarić.

Na šampionatu je imao prosjek od 11, 4 poena 4,9 skokova i 4,3 asistencije.

“Zadovoljan sam svojom igrom ali smatram da sam mogao više. U ovoj ekipi sam imao važnu ulogu organizatora igre i od samog početka sam ostvario odličnu komunikaciju sa saigračima. Pozicija plejmejkera nalaže od mene da budem aktivan kako u razigravanju saigrača tako i u poentiranju i skoku, i mislim da sam taj zadatak ispunio”.

Aleksa je do reprezentacije došao dobrim igrama u matičnom klubu Ruki.

“U Rukiju sam od svoje osme godine. Prošao sam selekcije od mini basketa, pionira, a već tri godine treniram sa momcima starijim godinu dana od mene. Veliki uticaj u mom napredovanju su imali treneri ovog kluba Dragan Mičić, Darko Regoda i Ognjen Mihajlović kao i brojni saigrači koji su me “gurali” da iz dana u dan dajem svoj maksimum”, rekao je mladi košarkaš.

foto:fibabasketball

About The Author

Možda ste propustili