Njegovanović: Čast igrati za Srbiju

Košarkaš Slavije Filip Njegovanović našao se na širem spisku juniorske reprezentacije Srbije za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Letoniji od 28. jula do 5. avgusta.

Njegovanović se našao na spisku selektora Srbije Aleksandra Bućana. Selekcija Srbije braniće zlato na EP u Letoniji.

“Vrijedno sam trenirao i drago mi je što je neko vidio sav moj trud, pa me pozvao, a i cilj mi je bio da to ostvarim. Iznenadio sam se pozivu, mada sam se uvijek potajno nadao da ću se naći na spisku i to je ono što me je tjeralo da naporno radim.Presrećan sam zbog poziva i sigurno je da ću dati sve od sebe da budem dio ekipe koja će putovati na EP. Konkurencija je pakleno teška, ali se nikad ne predajem unaprijed i boriću se da budem makar 12. igrač”, rekao je Njegovanović za “Glas Srpske”.

Košarfkaš Slavije našao se i na spisku selektora Juniorske reprezentacije BiH, Hrvoja Vlašića.

“Presudilo je to što su iz Srbije prvi zvali i što sam se odazvao na njihov poziv, a tek poslije toga pozvali su me iz BiH. Ovo je drugi poziv iz Srbije, pa sam odlučio da nastupam za “orliće” i nisam otišao na pripreme BiH”, kazao je Njegovanović.

Sa Slavijom nije uspio da sačuva prvoligaški status. Na turniru u Rusiji igrao je za Student Igokeu i najvjerovatnije da će naredne sezone potpisati za ovaj tim.

“Imam ponuda za promjenu sredine i 99 odsto neću igrati za Slaviju iduće sezone te očekujem da pređem u Igokeu. Sa njenim juniorskim timom putovao sam u Rusiju, pa sam se pobliže upoznao sa trenerom i saigračima sa kojima ću vjerovatno iduće sezone sarađivati”, kazao je Njegovanović.

foto:igokea.rs

About The Author

Možda ste propustili