Evroliga predstavila Partizan: Hemija u timu i bučni navijači biće velika prednost Partizana

foto: KK Partizan NIS

Partizan se vraća u Evroligu nakon osam godina.

Tako je danas na oficijelnom sajtu ovog takmičenja osvanuo tekst posvećen KK Partizan.

Ističe se kako je Partizan bio šampion ovog takmičenja 1992. godine i kako se na klupu vratio najtrofejniji trener Evrolige, Željko Obradović. Što se tiče ekipe ističu da je ona spoj mladosti i iskustva.

“Kevin Panter je bio vođa Partizana prošle sezone u Evrokupu, a vratio se da bi igrao sa klubom u Evroligi. Pored njega će biti dvojica novajlila Danilo Andjušić i Dante Exum, koji imaju iskustva u Evroligi. Bekovsku liniju će kompletirati Aleksa Avramović, Gregor Glas i Jam Madar. Krilne pozicije će pokriti Džejms Naneli i Jannis Papapetru. Uroš Trifunović će pokušati da se izbori za veću minutažu u narednoj sezoni”, navodi se u tekstu.

Što se tiče visokih igrača posebno ističu Ledeja.

“Zek Ledej se vraća na teren poslije sjajne igre u Evrokupu. Matijas Lesor je dominantan na poziciji centra, a doprinos timu daće i Balša Koprivica, Tristan Vukčević, koji je došao iz Real Madrida i Alen Smailagić, koji se dobro pokazao u debitantskoj sezoni u dresu Partizana”, navodi Evroliga.

Novajliju Papapetrua najavljuju kao ključnog igrača.

“Papapetruu će ovo biti deseta sezona u Evroligi, ali prva van Grčke. Obradović se uzda u njegovo iskustvo. Partizan se tradicionalno oslanja na mlade igrače, a očekuje se da Papapetru bude lider tima. Hemija u timu i bučni navijači biće velika prednost Partizana, koji želi da se plasira u plej-of Evrolige”, zaključuje se u tekstu Evrolige prenosi portal “Basketballsphere”.