Evroliga analizirala sudijske odluke na meču Partizan – Monako

Evroliga

foto:printscreen

Evroliga je analizirala sudijske odluke sa meča 12. kola u kojem je Partizan dočekao Monako.

Iz Evrolige su saopštili koje su sporne situacije analizirali i objavili su zaključke.

  • Na 49.3 sekunde do kraja utakmice, Donatas Motiejunas promašuje trojku, a na skoku su bili Kevin Panter i Džon Braun. Lopta izlazi van terena, a sudije daju napad Partizanu i to je ispravna odluka. Posljednji kontakt sa loptom imao je Džon Braun. Sudije su poslije toga proverile koliko je ostalo vremena do kraja utakmice i korigovale vrijeme.

  • Ispravna odluka je bila i suđenje faula nad Pi Džej Doužerom u kontaktu sa Jaronom Blosomgejmom (prvobitno suđen faul u napadu, pa je odluka posle gledanja snimka promijenjana u faul odbrane zbog pozicije igrača koji igra odbranu). Poslije toga takođe korigovano vrijeme

  • Greška sudija dogodila se na 20.3 sekunde do kraja meča, kada igrači Partizana nisu uspjeli da prenesu loptu na polovinu protivnika za osam sekundi. Evroliga ističe kako je posjed trebalo da bude promijenjen, te da Monako ima napad na 12.3 sekunde do kraja utakmice.

Najveće kvote za sve mečeve iz Evrolige su u Meridianu: Crvena zvezda 2.60, Monaco 1.55

  • Odluka da se Donatasu Motiejunasu dosudi nesportska lična greška poslije gledanja snimka je takođe okarakterisano kao dobra odluka sudija.

  • Ističe se i to kako je Zek Ledej trebalo da dobije slobodno bacanje poslije kontakta sa Džordanom Lojdom (držanje sa obe ruke) u finišu, poslije čega bi ostao posjed za Partizan. Sa druge strane, procjena sudija da ne dosude ništa nakon što su Ledej i Lojd pali na zemlju (poslije spoticanja), okarakterisana je kao dobra.

About The Author