Kikanović: Drago mi je da me se navijači Zvezde sjećaju

Elmedin Kikanović govorio za naš portal.

Momak koji na svakom meču daje sve od sebe, od kojeg niste čuli neku izjavu koja vrijeđa protivnika ili njegove navijače. Van terena jednostavan i susretljiv.

Primjer su i dogovori s njim za intervju koji otprilike glase – Kikanoviću može intervju? Tema je sljedeća…..Ubrzo stiže odgovor – može.

Povod za ovaj intervju je produžetak ugovora sa Monakom na još dvije godine. Bilo je još nekih ponuda i slavnijih klubova, ali Kikanović je odlučio da ostaje u jednom od najprestižnijih mjesta za život u Evropi.

“Bilo je i drugih ponuda, ali sam na kraju odlučio da ostanem. Poklopile su nam se želje i ambicije. Klub raste iz sezone u sezonu. Sljedeće sezone ćemo igrati Eurokup, prvi put u klupskoj istoriji i ponovo napasti titulu u francuskom prvenstvu. Osim toga, život u Monaku je zaista predivan, moja porodica i ja smo srećni tamo i nije bilo razloga da se saradnja ne produži”, kaže na početku razgovora za kosarka24.ba Elmedin Kikanović.

Prošla sezone odlična i za njega i klub. Igrali su finale šampionata Francuske u kojem su u majstorici poraženi od Le Mana, dok su u FIBA Ligi šampiona došli do Fajnal fora. Reprezentativac BiH izabran je u idealnu petorku takmičenja.

“Iza nas je uspješna sezona jer smo igrali tri finala, izgubili finale prvenstva i Lige šampiona, osvojili Kup. Sve se poklopilo, dobro sam se snašao u novoj ekipi. Pored sjajnih rezultata, imali smo grupu sjajnih momaka, tako da je bilo zadovoljstvo igrati u takvim uslovima”.

Svi ovi rezultati iz prošle sezone kao i prethodnih vezani su za ime Zvezdana Mitrovića, koji je ekipu preuzeo u trećoj ligi. Mitrović je otišao u Asvel, a novi trener Monaka je Slovenac Sašo Filipovski.

“Razgovarao sam sa novim trenerom, ukratko mi je objasnio svoj sistem rada, ali naravno biće vremena kroz pripreme i sezonu da se upoznamo na pravi način. Ekipa je jos u formiranju, odredjeni kostur ekipe je zadržan, tako da vjerujem da ćemo biti jako konkurentni u svim takmičenjima koje igramo”, kaže Kikanović.

Naredne sezone u Evrokupu će igrati u Beogradu protiv bivšeg kluba Crvene zvezde.

“Prvi put ću nastupiti protiv bivšeg kluba u zvaničnoj utakmici. Prošlo je dosta vremena otkad sam nastupao u Zvezdi, drago mi je ako me se navijači još sjećaju. Crvena Zvezda kao prošlogodišnji euroligaš je favorit naše grupe. Nedavno su imenovali trenera i kreću u formiranje ozbiljne ekipe”.

Kikanović je imao ubitačan finiš prošle sezone. Šampionat Francuske je posljednji završen u Evropi, a Kikanović je odmah po završetku pete utakmice finala sjeo u avion i pravac Tuzla i utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Francuske i Belgije.

“Tempo je zaista nemilosrdan. Nakon iscrpljujućeg play off-a i poraza u majstorici finala, odmah sam se priključio reprezentaciji. Bio sam “prazan” i fizički i emotivno, ali sam se trudio da pomognem koliko mogu.Protiv Francuza je bilo teško očekivati pozitivan rezultat, ali ostaje žal zbog poraza u Belgiji gdje smo zaista dali posljednji atom snage i vratili se poslije minus 16. Očekuje nas težak posao u sljedećoj rundi kvalifikacija, ali još ima nade da možemo završiti medju tri reprezentacije u grupi koje idu na Svjetsko prvenstvo”, rekao je na kraju razgovora za naš portal Elmedin Kikanović, koji je za Bosnu i Hercegovinu nastupao na Evropskom prvenstvu 2011.,2013. i 2015. godine.

Elmedin Kikanović karijeru je počeo u Slobodi iz Tuzle. Nastavio u Crvenoj zvezdi, potom je igrao za Jenisej, Nansi, Albu i 2017. godine je potpisao za Monako.

foto:fibachampionsleague

About The Author

Možda ste propustili