Dzikić: Spremali smo se (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti odigraće derbi drugog kola ABA lige.

Biće to duel ekipa koje se posljednjih sezona u regionalnom takmičenju uglavnom bore za trofej. Oba tima pred sutrašnji meč, koji poćinje u 21 čas, imaju puno probema sa povredama.

Obje ekipe imaju svoje probleme, ali pokušavamo da radimo i pored toga. Očekujemo da domaćin ima više igrača u rotaciji u odnosu na utakmicu u Istanbulu, gdje je dobro namučio Fenerbahče. Imaju iskusan sastav koji maksimalno koristi tu situaciju manjeg broja igraca na raspolaganju i baš zbog toga igraju sa više slobode u napadu. Mi smo se spremali za njihovu nižu postavu sa Mitrovićem na pet i Kalinićem na četiri, kao i formaciju sa dva pleja istovremeno na terenu. Znamo da nas očekuje tvrda utakmica protiv čvrste i agresivne odbrane i podrške njihovih navijača. Uz to, biće to prva utakmica protiv igrača koji je promijenio istoriju kluba, biće interesantno kako će ko individualno reagovati na to“, rekao je u najavi meča trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Marko Jagodić Kuridza je iz Zvezde došao u Budućnost.

“Jedna od težih utakmica u sezoni. Znamo kakva je Crvena zvezda ekipa i šta nas očekuje. Želimo da damo maksimum, pokušamo da izvučemo što bolji rezultat i da vidimo gdje smo u odnosu na njih. Oni su evroligaška ekipa, sa dobrim pojedincima. Dosta su uložili i biće dobro da se izmjerimo sa njima. Imamo neke zamisli i probaćemo da ih sprovedemo u djelo. Odbrana i koncentracija treba da dođu do izražaja, ali ne mora da znači da će nam to biti dovoljno za pobjedu. Moramo da odigramo našu najbolju utakmicu i da damo sve od sebe da izvučemo dobar rezultat i pobijedimo.”

foto.Buducnost VOLI

About The Author