Džikić: Slatka tajna

Izjava Aleksandara Džikića poslije pobjede protiv Virtusa.

Budućnost je slavila na domaćem terenu 86:82. Trener pobjedničke ekipe Aleksandar Džikić na konferenciji poslije meča rekao je kako je i on iznenađen pobjedom.

„Pobijedili smo, to je iznenađenje za sve, uključujući i mene. Virtus je super tim, od prvog do posljednjeg igrača, sa legendarnim trenerom. Znamo njihove ambicije ove sezone, znamo da imaju visinu, agresivnost, talenat, snagu, iskustvo, igrače koji rješavaju utakmice. Najveći plus za nas je da smo bili uopšte u poziciji da se takmičimo sa njima”, rekao je Džikić.

Trener Virtusa Serđo Skariolo je rekao da njegov tim nije imao rješenje za Džastina Kobsa i Vilija Rida.

„Neću da pričam o imenima, ne kažem da nisu značajna. U prvom poluvremenu smo imali 13 izgubljenih lopti, u drugom samo dvije i bili smo u stanju da ovom timu damo 49 poena”.

Virtus je u prvom poluvremenu ukrao 12 lopti i iz toga dao 15 poena, u nastavku samo jednu. Šta ste rekli igračima na pauzi?

„Slatka tajna”, u svom stilu će Džikić-

Da li vam je sada lakše da igrate poslije ovakve pobjede?

„Ništa nije lakše, ista stvar. Idemo dalje, mnogo je bolje što pobijedili nego da smo izgubili. Prazni smo emotivno, fizički i psihološki, a grozan je period ispred nas. Igramo u nedjelju u Beogradu, pa u utorak, subotu, pa opet u Beogradu, i onda nas čeka FIBA prozor, u kojem ostajemo bez sedam-osam igrača. To su činjenice”.

Koliko su vam navijači pomogli?

„Svih 114 posjetilaca je dalo svoj doprinos”, uz osmijeh je rekao Džikić, pa nastavio:

„Nismo mali, mnogo je bolje kad ima publike da pomogne, da nosi tim. Mnogo je teže kad je dvorana prazna, daj bože da se ova budalaština završi u dogledno vrijeme”, zaključio je Džikić.

foto:Buducnost VOLI

About The Author