Džikić pred Partizan: Ili jesi ili nisi

U utorak 10. maja počinje polufinalna serija plej ofa ABA lige.

Budućnost gostuje Partizanu u prvom meču. Meč je na programu od 19 časova.

Na pres konferenciji povodom početka polufinalne serije medijima su se obratili Marko Jagodić-Kuridža i Aleksandar Džikić.

“Mislim da smo tu gdje smo htjeli da budemo. Nakon četvrtfinalnih utakmica sa FMP-om imamo duel sa Partizanom gdje znamo svi šta nas čeka. Ono što od nas očekujem i što mislim da može da nam pomogne je da prije svega budemo dobri fizički, jer oni će sigurno biti. Imali su pauzu nakon utakmice sa Bursom, koju su izgubili i sigurno da će htjeti da pokažu dodatni napor, a to je najlakše pokazati fizički. Ako mi budemo mogli da ih iskontrolišemo fizički mislim da možemo imati svoje šanse u utakmici,” rekao je Jagodić-Kuridža.

Koliko atmosfera u Pioniru može biti otežavajući faktor.

“Navijači sa jedne strane su uvijek vjetar u leđa, kada igraš u svojoj dvorani i oni će sigurno imati dodatnu motivaciju da pred njima naprave šta je dobro za njih. Što se nas tiče, tj. što se mene tiče ne zanima me da li će biti puna hala ili ne. Ako bude puna hala – super, ako ne bude opet dobro.. I prošli put sam rekao da u našoj ekipi ima dosta iskusnih igrača i da ne smijemo da mislimo o tome da li je neka sala puna ili nije. Naše je, ako budemo fizički na nivou, ako možemo da ispariramo onda možemo odigrati dobru utakmicu.”

Šef stručnog štaba, Aleksandar Džikić, se složio sa Markom da će morati fizički da pariraju ekipi Partizana.

“Generalno, ovo što je rekao Marko, želio bih da svi tako razmišljamo. Došli smo do polufinala, slavili smo protiv FMP-a 2:0 gdje je bilo dobrih momenata, kao i problema što je i normalno. Mislim da je naš protivnik bio stvarno kvalitetan. Što se tiče polufinala, na ovom nivou ne možeš da očekuješ utakmice koje neće biti zahtjevne. Prvo ću ponoviti ono što je Kuridža rekao, moramo fizički da odgovorimo na igru Partizana. Na njihov presing, na njihovo trčanje, na njihov intezitet, na njihovu skok igru, pogotovo igrača na pozicijama 3, 4 i 5 gdje su „ogromni“, rekao je Džikić i nastavio:

To ne može biti posao jednog igrača, ne može biti posao neke „linije“, tipa centarske linije ili slično. To mora da bude posao kojim se bavi cijela ekipa. To su preduslovi da sa svakim protivnikom, pa i sa Partizanom budeš u utakmici. Sve ostalo zavisi i zasniva se na onome šta ćemo da uradimo na tom dijelu. Znamo da će biti pritiska preko cijelog terena, da su tokom sezone pokazivali organizovanije pritiske u vidu zonskog presinga, pokazali su u Evrokupu i neke kombinovane varijante. Mi ćemo pokušati da se za sve to spremimo ali da ne mijenjamo ono što nas je dovelo do ovdje. Mi smo u Aba ligi tim sa najmanje izgubiljenih lopti i sa najviše šutiranih slobodnih bacanja. Mi ćemo pokušati da nastavimo sa takvim načinom igre. Računam da igrači odu u Beograd čiste glave. Da odu sa samo jednom idejom u glavi, da odemo da se takmičimo, to je sve što se traži. Na ovom nivou pričati o motivaciji i imerativima, mislim da je nepotrebno. Ili imaš to u sebi ili nemaš. Ili jesi ili nisi.”

foto:Budućnost VOLI