Džikić: Igramo i treniramo bez pola centarske linije

Košarkaši Budućnosti su u Beogradu odigrali dva meča sa Avtodorom.

Oba su riješili u svoju korist. Nakon tih utakmica trener Budućnosti Aleksandar Džikić je sumirao utiske.

“Naš plan je bio da u periodu od 8. do 17.9. odigramo četiri kontrolne utakmice, sa Borcem(8.9.), Mornarom(11.9.) i dvije utakmice u Beogradu  protiv Avtodora(15./17.9.), učesnika VTB lige. Međutim, događale su se stvari koje prosto nemamo pod kontrolom. Prvo je otkazana utakmica protiv Čačana (njihovi problemi sa COVID-19), potom se desilo sve to što se desilo sa Danilom, što nas je potpuno izbacilo iz ritma i fokusa” rekao je Džikić i nastavio:.

“Ipak smo odigrali vrlo takmičarski meč sa Baranima, na kojoj su po prvi put nastupali i Rid i Nikolić Zoran, naravno u vrlo limitiranim periodima. Nažalost, na utakmice u Beogradu smo otišli bez centarske trojke Vajli – Nikolić – Nikolić, jer je Zoran poslije Bara ponovo van stroja, zbog zdravstvenih problema je van ekipe. Igramo i treniramo bez pola centarske linije i to nije dobro. Na utakmicama pokušavamo da nađemo najbolje načine da nadoknadimo one koji su van stroja, i neki od igrača plaćaju danak tome što igraju van svojih osnovnih pozicija, kako u napadu tako i u odbrani”.

U Budućnosti očekuju da će se Zoran Nikolić uskoro priključiti treninzima.

“Nadamo se da će se Zoran Nikolić vratiti treningu tokom sljedeće sedmice. Vajli trenira individualno, čekamo na zeleno svijetlo kako bi započeo sa kontakt protokolom. Što se tice Danila, najvažnije je da je sada bezbjedno. Znamo da želi da se vrati što prije i priključi svojim saigračima”, rekao je Džikić.

foto.Budućnost VOLI

About The Author