Džikić i Šehović: Problema ima, ali idemo naprijed

Iza košarkaša podgoričke Budućnosti je prva sedmica priprema.

Ekipa se polako okuplja i Aleksandar Džikić bi uskoro trebao imati sve igrače na okupu.

“Prvi dio pripremnog perioda je “diktiran” učešćem naših prvotimaca u akcijama svojih nacionalnih timova (Kobs, Popović, Z. Nikolić, D. Nikolić, Drobnjak, Barović za Crnu Goru, Vajli za Makedoniju) i činjenicom da su u periodu od 12.-18. avgusta imali četiri utakmice u sedam dana”, rekao je Džikić i nastavio:.

“Osnovni cilj u ovom periodu je približavanje nivoa spremnosti te grupe “reprezentativaca”, koji su u takmičarskoj formi i nivoa ostalih prvotimaca (Micov, Sili, Jagodić-Kuridža, Atić, Šehović) koji tek započinju sa radom. I to je zaista veliki izazov za sve nas u klubu. Tim se praktično prvi put okupio 22. avgusta, međutim nažalost nismo svi u stroju, još uvijek smo daleko od kolektivnog treninga. Zoran Nikolić je već tri nedelje van treninga zbog korona virusa i pitanje je kada će se priključiti radu”. 

Ni Vajli koji je ovog ljeta potpisao za Budućnost nije fit.

“Situacija sa Vajlijem je takodje nepovoljna, on se iz Skoplja vratio sa povredom aduktora, sa velikim i bolnim otokom, što je usporilo i proces dijagnostikovanja i proces oporavka. Čekamo da stignu rezultati MRI pregleda i tada ćemo znati šta i kako dalje. Na sve to, Sili ima probleme sa stomačnim virusom, a nekoliko igrača i reakcije na promjenu podloge, pošto smo iz ‘Morače’ morali da pređemo u Univerzitsku salu, zbog prvenstva u futsalu”. 

Problema ila, ali će se u hodu rješavati.

“Uprkos svemu, naoružani smo strpljenjem i dobrom voljom i u hodu se prilagođavamo neplaniranome. Šta je tu je! I na kraju bih se zahvalio momcima koji su prihvatili da treniraju sa nama, i omogucili nam da radimo i sačekamo kompletiranje ekipe”.

Suad Šehović je od početka na pripremama.

Najbitniji dio priprema je pred nama, sada nam je bitan i svaki dan i svaki trening da napravimo temelje za predstojeću sezonu. Da kroz treninge i pripremne utakmice se spremimo i uigramo. Ekipa je popunjena novim igračima, vratio se i novi-stari trener Džikić i moramo iskoristiti period pred nama da budemo na optimalnom nivou kada sezona počne”.

Uskoro će početi i pripremne utakmice.

“Već drugu nedelju smo u trenažnom procesu, krajem ove nedelje počinju prve provjere i pripremne utakmice tako da u sljedećih par nedelja odigraćemo veliki broj utakmica. Utakmice će nam pomoći da popravimo sve što ne bude dobro. Takođe, služiće nam da se svi dobro upoznamo, uigramo i napravimo kompetentnu ekipu jer nas očekuje dosta teških utakmica u oba takmičenja, kako u Evrokupu tako i u ABA ligi.U narednom periodu očekujemo i kompletiranje ekipe što će olakšati pripreme. Igrači koji su pojačali tim su dobro poznati na ovim prostorima i osim što su veliki profesionalci radi se o odličnim momcima, što je veoma bitno koliko i njihov košarkaški kvalitet jer želimo da napravimo kvalitetnu grupu ljudi”.

Budućnost je za sada zakazala pet pripremnih mečeva:

28.08. Budućnost Voli – Studentski centar

01.09. Budućnosti Voli – Split

03.09. Budućnost Voli – Karšijaka

08.09. Budućnost Voli – Borac Čačak

11.09. Mornar Bar – Budućnost Voli

foto: KK Budućnost VOLI

About The Author