Džikić: Čak i da je Fitipaldo pogodio mi bi bili ponosni

džikić

foto:printscreen

Aleksandar Džikić je sa ekipom Hapoel Jerusalima izborio finale FIBA Lige šampiona.

Hapoel je u polufinalu sa 69:68 pobijedio branioca titule Tenerife, koga sa klupe vodi Ćus Vidoreta, koga je poslije meča Džikić zagrlio.

“Zagrlio sam protivničkog trenera jer ga poštujem. Volio bih da igramo više nego samo jednom tokom godine. Ovakvi protivnici vas guraju da budete bolji, u svakom pogledu. Imali smo 15 poena prednosti, očekivali smo da neće se neće predati. Bruno Fitipaldo je sjajan šuter za tri poena, ali promašio je otvoren šut za pobjedu. Pokušali smo kontrolisati Marselinja Uertasa koliko smo mogli.

Napomenuću opet, za sve one ljude koji govore da je on star. Smiješno mi je to, kakav gubitak vremena. On je hodajući dokaz da su godine samo broj. Kada je na terenu protiv vas, kao neko ko ima 39 godina, igra sjajnu košarku. Uspjeli smo ga zaustaviti u zadnjem napadu, a uprkos tome pronašao je slobodnog saigrača. Da su pogodili, mi bi bili težak protivnik, ali evo sjedimo ovde i sada smo pobjednici. Da, poprilično je emotivno sve ovo za mene, iz mnogo razloga”, rekao je Džikić.

“Čak i da je Fitipaldo pogodio šut za pobjedu, mi bi bili ponosni. Niste svjesni koliko je ovo dobar rezultat. Igrali smo protiv Tenerifa, to je strašna ekipa. Super ozbiljan sastav”.

Džikić nije mogao da izdvoji ključne momente meča.

“Da budem iskren, nisam razmišljao mnogo, očekivali smo da će krenuti agresivno i da će željeti da naprave razliku kada na teren izađe naša druga petorka. Imali smo sjajnu dinamiku izmjena, a postoji dobar razlog za to koji neću podijeliti sa vama. Stabilizovali smo u trećem kvartalu i očekivali da će se oni vratiti.

Taj tim je pun pobjednika. Dobre stvari za njih se ne dešavaju pukom srećom. Bio sam malo iznerviran kada je Brendon Braun napravio faul u napadu, jer ono što radimo u odbrani je jako dobro oružje. Na kraju smo pobijedili, ali ponoviću, bili bismo zadovoljni i da nije tako završilo.

Dobio je pitanje i zašto nije plakao nakon pobjede?.

“Nisam plakao, jer smo u finalu. To je privatne prirode i ne želim da podijelim sa vama. Bilo je nekoliko izuzetno teških protivnika za nas tokom sezone, Tenerife je sigurno jedan od njih. Igrači, stručni štab, stil košarke. Sve ih to čini dobrima. Veoma dobrima.

Kadin Karington je postigao poene za pobjedu.

“On će biti kažnjen za to. Pokušavam biti smiješan, ljudi svjesni smo zbog pobjede. Objasniću vam zašto. Sezona je za nas počela izuzetno teško, nemam riječi kojima bih opisao postupke svojih igrača kojima su stali iza mene. Kadin je prihvatio nešto što nije najbolje za njega. Blagosloven sam jer ga imam u sastavu. On je napadač koji igra odbranu. Mediji i navijači nisu bili srećni kada smo ga doveli, nadam se da su samo malo srećniji.”

About The Author