Duško Vujošević u SC Derbiyu

foto:Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Duško Vujošević ima novi angažman.

Trofejni trener se vraća u ABA ligu, a novi posao mu je stručni konsultant u ekipi SC Derby.

Trofejni trener će biti glavni koordinator svim trenerima i košarkašima mlađih kategorija, gdje će svojim pobjedničkim duhom i nevjerovatnim iskustvom podići klub na još veći nivo.

“Želimo da napravimo najbolji stručni tim za razvoj mladih igrača, a Duško Vujošević je neko čije ime i reputacija to garantuju. Vujošević je sinonim za uspjeh”, izjavio je ovim povodom Đuro Ostojić, sportski direktor SC Derbyja.

Ove godine sam prilikom uručenja Nagrade za životno djelo, najvišeg priznanja koje dodjeljuje Udruženje košarkaških trenera Srbije izjavio da to ipak ne znači da sam rekao svoju posledju riječ kada je košarka u pitanju i da nastavljam dalje u skladu sa svojim zdravstvenim mogućnostima.

Odlučio sam da dam doprinos radu SC Derby, kao stručni konsultant. Imam delikatan zadatak da pomognem trenerima kada je u pitanju selekcija i razvoj od mladjih kategorija, do posebno izazovnog perioda prelaska iz juniorske u seniorsku i da ostvarimo rezultat u mladjim kategorijama igrajući sa igračima koji imaju perspektivu.

Klub ima takav program “stvaranja” igrača, a to je upravo u dosadašnjem radu bila moja specijalnost. SC Derby ima i adekvatne uslove da realizuje svoje ambicije. Prihvatio sam poziv i poslije jednogodišnje pauze se vraćam košarci, u onom kapacitetu u kojem mi to zdravstveno stanje dozvoljava. Nadam se da ćemo ovom saradnjom biti obostrano zadovoljni”, izjavio je Duško Vujošević.