Čini mi se da reprezentacija mene više interesuje nego neke rođene ovde

Selektor BiH Duško Vujošević u nezavidnoj situaciji.

BiH očekuju mečevi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Francuske i Belgije. Selektor BiH Duško Vujošević ima problema sa sastavom tima.

“Situacija nije dobra, imamo mnogo problema, sigurno je da nećemo biti kompletni. Ono što me je krajnje neprijatno iznenadilo je to da je definitivno propala mogućnost angažmana američkog beka iz redova turskog Bešiktaša Džoša Adamsa. Njega smo htjeli dovesti na poziciju naturalizovanog igrača. Savez je bio sa Adamsom u pregovorima da se taj neki ugovor o njegovom igranju za reprezentaciju definiše na dvije ili tri godine. Pregovaralo se o tome s njegovim menadžerom (Rade Filipović, op. a.), da bi nam na kraju saopšili da je sve propalo”, rekao je Vujošević za “Avaz”.

Situaciju dodatno komplikuju obaveze Džanana Muse i Ajdina Penave, koji će trenirai  sa NBA klubovima, a potom ih očekuje i draft, koji će biti održan 21. juna u Njujorku.

“Pokazalo se da se ova reprezentativna akcija poklapa sa NBA draftom, odnosno treninzima i kampovima u kojima će neki naši igrači, vođeni od menadžera, nastupiti.Musa će nam se kasno priključiti. Sličan tretman smo htjeli dati i Penavi, da poslije drafta dođe tu, pomogne koliko može. No, on nam je odgovorio pismom u kojem nas je obavijestio da je već ranije preuzeo neke obaveze”, kaže Vujošević.

Vujošević se u Beogradu sastao sa Jusufom Nurkićem.

“Sa Nurkićem sam obavio razgovor, kojim sam veoma zadovoljan. Jusuf apsolutno ima želju da nastupa za reprezentaciju BiH, ali u ovoj akciji na njega ne možemo računati. Nurkiću istieče ugovor u NBA ligi i situacija je takva da će on morati čekati ponude klubova, a to se ne radi prije početka jula. Stoga nije realno ni ljudski očekivati da će igrati u tom terminu i riskirati povredu u situaciji u kojoj ima šansu riješiti egzistenciju”, rekao je Vujošević.

Vujošević je na klupu BiH sjeo s velikim entuzijazmom, no čini mu se da pojedinci ne pristupaju reprezentaciji ni približno s energijom kakvu on ulaže.

“Povremeno mi se čini da mene ovo sve zajedno mnogo više interesuje nego neke ljude koji su tu rođeni”, rekao je Vujošević.

foto:FIBA

About The Author

Možda ste propustili