Alimpijević: Dok ima šanse borićemo se

Izjava trenera Crvene zvezde nakon pobjede protiv Armanija.

Zvezda je Armaniju dala 100 poena, ostvarila devetu pobjedu u Evroligi i sačuvala teoretske šanse da se nađe među osam najboljih na kraju ligaškog dijela.

Sjajna utakmica za nas, zaista timska pobjeda, sa 22 asistencije, dobrom energijom u skoku, u oba pravca i sad kad pričamo o odbrani, teško je ne reći da je ovu ekipu teško držati na malom broju poena, jer je ovo tim koji daje najviše u Evroligi. Ako se ne varam njihov prosjek je malo ispod ovoga i po tome su prvi. Imate igrače poput Gaudloka, Micova, Tiodora, Džerelsa i teško je držati njihovu spoljnu liniju na razumnom broju poena, a sa druge strane u toj potrošnji energije sačuvati potrebnu svježinu da odigrate napad kao što smo mi danas uradili.Prije nego što neko možda umanji ovakvu pobjedu, koja je vrlo značajna jer smo dobili dva puta tim kao što je Armani, moram da kažem da je ovo ekipa koja je bila u uzlaznoj formi, koja je u posljednja tri meča ostvarila četiri pobjede, ako se ne varam. Iz tog razloga mislim da je pobeda značajna”, rekao je trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević.

Zvezda u ovom trenutku zaostaje tri pobjede za Makabijem, koji je osmi na tabeli.

“Dok god postoji i najmininalnija šansa, promil šanse da imamo prostor da prođemo borićemo se kao da nam je to posljednje, ali od starta ističemo vrlo važnu stvar za ovaj tim, da nemamo pritisak u Evroligi i da smo ipak fokusirani na ABA ligu. U prošlosti se pokazalo da nam je Evroliga uzela dio energije koji nas je mogao koštati, a za sada nije. Ipak, moramo sa nekim stvarima kalkulisati kad je u pitanju potrošnja igrača. Sjetite se na početku sezone igrali smo sa igračima koji su nastupali i po 31 minut i to je moralo da uzme maha. Izjednačena je situacija, svi su na dvije-tri pobjede, borićemo se, ali prva sljedeća stvar je Zadar, pa onda borba za prvi trofej”, dodao je Alimpijević.

foto:printscreen/youtube

About The Author