Kad ovako igramo ne bojim se nikoga

Izjava trenera Crvene zvezde nakon plasmana u finale ABA lige.

Crvena zvezda je preko Mornara došla do prilike da se bori za odbranu titule šampiona ABA lige.

U majstorici je tim Dušana Alimpijevića slavio pobjedu 88:69.

“Čestitam Mornaru na fenomenalnoj sezoni i odličnoj partiji u svakoj od ove tri utakmice. Ova razlika nije realna, kao što nije bila realna i u prvoj utakmici. Oni su zaslužili da budu tu gdje su sada. Bila je ovo odlična polufinalna serija, odlična igra i imali smo jako dobru energiju. Kada imamo ovakvu energiju i kada igramo ovako – ne bojim se ničega“, rekao je Alimpijević za TV Arena sport.

Upitan za nastup najboljeg igrača utakmice, Ognjena Dobrića, trener Zvezde istakao je i nastup kapitena Lazića.

“Da bi se dobijale ove utakmice pored standardnih, velikih heroja, moraju da se pojave i manji heroji. Nemojte zaboraviti da je danas jednu od najboljih partija ove sezone odigrao Branko Lazić“, dodao je Alimpijević.

Ognjen Dobrić bio je najbolji pojedinac meča. Postigao je 19 poena, a dao je i veliki doprinos u odbrani.

“Odradili smo prvi korak ka cilju koji smo zacrtali još na početku sezone. Jako bitna pobjeda za nas. Mnogo nam znači što je hala bila puna i nadam se da će u istom broju doći i na finale. Poeni su relativna stvar, nama je bitno da igramo kao ti dobro i da poštujemo stvari koje smo se dogovorili”, rekao je Dobrić.

Serija za titulu Crvena zvezda – Budućnost  počeće u Beogradu u ponedeljak, 9. aprila. Šampion će postati tim koji ostvari tri pobjede.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili