Đurđević: Prioritet finansije

Aleksandar Đurđević novi je predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Đurđević je izabran za predjsesnika na skupštini KSRS u banjaluci i na toj funkciji je naslijedio Borisa Spasojevića.

“Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene. Zahvaljujem se i prethodnom rukovodstvu na čelu sa Borisom Spasojevićem, koje je sve napravilo da naš Savez bude jedan od najreprezentativnijih. Kao novi predsjednik imam čistu situaciju i imam veliku obavezu da rad saveza dignem na još jedan viši nivo. Današnje odluke su donesene jednoglasno. Već od ponedeljka ćemo zasukati rukave i nastaviti pravcem koji su utvrdili prethodnici”, rekao je Đurđević.

U fokusu novog predsjednika će biti finansije.

“U bližoj i daljoj budućnosti na čemu moramo raditi su finansije. Pogotovo u ovim vremenima krize. Radićemo na tome da pronađemo generalnog sponzora. Obići ćemo sve područne saveze, sve klubove, da vidimo šta možemo uraditi da pomognemo. Rad sa mlađim kategorijama je naravno naš prioritet. Tu je i saradnja sa Košarkaškom savezom Srbije i ministarstvom sporta. Probaćemo i nešto novo uvesti. Ja sam mlad čovjek i želim to da uradim”, kaže Đurđević.

Na današnjoj Skupštini donesena je odluka i o usklađivanju statuta KS RS sa zakonom o sportu, a u narednom periodu i ostali akti biće usklađeni.

foto:kosarka24.ba

About The Author