Karalić: Puno raditi i ozbiljnije trenirati

Košarkašice Mladog Krajišnika u polufinalu šampionata BiH završile su sezonu.

Plej Of je sa 2:1 u pobjedama bio bolji i izborio finale.

Drago Karalić, trener “malenih” vratio se u tim u kojem je prije 25 godina započeo samostalnu karijeru.

“Kada podvučemo crtu možemo biti zadovoljni jer smo sezonu odradili korektno mada ostaje žal za finalom bez kojeg smo ostali u prvoj utakmici polufinalne serije koju smo izgubili bukvalno na jednu loptu. Drugi meč na našem terenu riješili smo u svoju korist dok u trećem nismo igrali kako treba. Vodili smo u prvoj četvrtini, a onda smo u drugoj imali sedam izgubljenih lopti nakon čega je protivnik poentirao iz kontranapada, poveo sa desetak poena razlike što nismo uspjeli da stignemo”, izjavio je Karalić za “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima ekipa ima prostora za napredak, ali bi djevojke morale mnogo da treniraju.

“Napravljen je pomak u igri o čemu svjedoče rezultati i ekipa ima dobru perspektivu. Djevojke imaju potencijala, napravile su iskorak, ali ako žele da ima košarka bude glavna preokupacija onda moraju mnogo raditi i ozbiljnije trenirati”, rekao je Karalić.

Nije isključio mogućnost nastavka saradnje sa banjalučkim klubom.

“Još ne znam šta ćemo dalje jer je sezona tek završena i sumiramo neke utiske. Najmanji problem sam ja i ako žele da ostanem lako bismo mogli da se dogovorimo mada ćemo vidjeti kakvi su planovi uprave. Bitno je da ima značajnog pomaka u igri i da to više nije dječija igra već su djevojke igrale sa principima i znalo se ko šta radi”, kazao je Karalić.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili