Dragana Svitlica: Biće izazovno braniti trofeje

I u narednoj sezoni želimo osvajati trofeje, mada će biti veoma izazovno i teško braniti sve osvojene titule iz prošle sezone, poručila je Dragana Svitlica, trener ŽKK Orlovi, koji će u srijedu upaliti motore za novu sezonu.

Popularne “orlice” malo kasne s pripremama, ali su u taboru bh. prvaka uvjereni da će spremno dočekati novu sezonu u kojoj će braniti titule u prvenstvu BiH, te Kupu BiH i Kupu Republike Srpske. Svitlica će u nadolazećoj sezoni računati na gro igračica koje su prošle sezone ispisale istoriju. Iz te šampionske ekipe nedostajaće dvije važne karike: Dragana Domuzin i Anđela Gligić, dok su ekipu pojačale Gorana Kondić, Milica Matić i povratnica Nataša Šobot.

“Planiramo krenuti 1. septembra. Ekipa će odmah biti u ful treningu jer malo kasnimo, a već drugu sedmicu idemo na turnir u Požegu. Zatim slijedi naš tradicionalni turnir ‘Aco – Prle – Milenko’ na koji smo pozvali Partizan, Požegu i Mladi Krajišnik. Krajem mjeseca već kreće WABA liga i duel sa Feniksom”, kaže Svitlica za “Nezavisne”.

Svitlicu raduje što je okosnica ekipa ostala na okupu, uz nekoliko mladih igračica koje će popuniti roster. Gledajući najveće rivale “Orlova” – Banoviće, Feniks, Plej-of i Mladi Krajišnik – jasno je da će Banjalučanke i u nadolazećoj sezoni biti među glavnim kandidatima za osvajanje titule.

“Nešto se čudno dešava, ne vidim da se neko posebno pojačao, ipak sačekaćemo da vidimo kako će izgledati rosteri svih ekipa. Mi smo svjesne da se sada od nas očekuje da ponovimo uspjeh iz prošle sezone, što nam je u neku ruku i psihološki pritisak. Treba to sve odbraniti, što će biti znatno izazovnije nego kada smo jurišali na titule. Biće teško, no idemo korak po korak, pa vidjećemo dokle ćemo stići”, naglašava Svitlica i dodaje:

“Ne bježimo od toga da želimo sve odbraniti, no kažem idemo polako. Nadam se da ćemo u novoj sezoni imati podršku publike jer poznato je da bi imamo sjajne navijače koji ispune dvoranu do posljednjeg mjesta. Publika bi nam bila veliki vjetar u leđa”.

Dragana je kao i nekoliko košarkašica odlučila da i naredne sezone ostane u ŽKK Orlovi, gdje očekuje dodatni napredak.

“Tu sam ostala, svjesna sam da mi treba afirmacija, kao i da rastem i da se razvijam. Klub ima velike ciljeve i tu se u potpunosti uklapam”, zaključila je Dragana Svitlica.

foto:ŽKK Orlovi

About The Author