Dragan Bajić selektor Sjeverne Makedonije!

Dragan Bajić od danas je zvanično selektor Sjeverne Makedonije.

Aktuelni trener Igokee, danas je zvanično predstavljen kao selektor ove zemlje.

“Prije svega, želio bih da vas pozdravim i zahvalim vam što ste se pojavili u tako velikom broju, uvijek sam imao odličnu komunikaciju sa predstavnicima medija”, rekao je na početku predstavljanja Bajić i nastavio:

“Veliko hvala čelnicima Federacije na povjerenju da budem na ovoj poziciji. Čast je svakom treneru da bude trener neke reprezentacije, a ja imam čast da postanem selektor Makedonije. Drago mi je što su ljudi poput Antića i Gečevskog, koji su kao igrače imali vrhunske trenere, odlučili da me izaberu za novog trenera. Imam puno energije i želje da zajedno napravimo dobar posao.Volio bih da ostanem deset godina. Rano je govoriti o detaljima, ali svi igrači će dobiti priliku da igraju, a mi ćemo pokušati da izvučemo najbolje iz svih i budemo najbolji što možemo.Kao trener želim da budemo poput porodice i da dišemo kao jedno, jer je to jedini put do uspjeha”, rekao je Bajić na predstavljanju.

On je naslijedio Aleksandra Todorova koji nije nastavio posao poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Eurobasket 2022. Prvi meč Bajić će imati u kvalifikacijiama za Svjetsko prvenstvo, koji će Sjeverna Makedonija odigrati u avgustu.

Sa Bajićem je potpisan ugovor na četiri sezone, a detalji su dogovoeni tokom nedavne posjete predsjednika Saveza, Pere Antića Laktašima.

foto:ksm.mk

About The Author