Dragan Bajić nije više selektor Sjeverne Makedonije

Dragan Bajić nije više selektor Sjeverne Makedonije.

Iz Košarkaškog saveza Makedonije danas saopštenje kako trener Igokee, nije više selektor njihove zemlje. Saopšteno je i kako je ugovor sporazumno raskinut, a razlog su zdravstveni problemi koje je u proteklom periodu imao Bajić zbog kojih više nije u mogućnosti da potpuno odgovori obavezama u reprezentaciji Sjeverne Makedonije.

“Iz opravdanih razloga, odnosno zdravstvenih problema sa kojima se suočavao u proteklom periodu, Dragan Bajić, više ne može u potpunosti da odgovori obavezama koje nosi rad u seniorskoj reprezentaciji.

Uzimajući u obzir potrebu da muška „A“ selekcija ima stratega koji će svakodnevno biti posvećen i u toku sa svim poslovima vezanim za reprezentaciju, kao i daljinu i profesionalne klupske obaveze aktuelnog trenera, obe strane su se sporazumno i pošteno dogovorile o raskidu saradnje. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Draganu Bajiću, kao i njegovim kolegama, Admiru Prašoviću i Aleksandru Kukriću, na dosadašnjem radu sa našom najboljom selekcijom”, saopšteno je iz Košarkaškog saveza Sjeverne Makedonije.

Sjeverna Makedonija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. u konkurenciji Španije, Gruzije i Ukrajine nije ostvarila nijednu pobjedu, pa će igrati pretkvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025 godine u grupi sa Slovačkom, Norveškom i Danskom.

foto:kfsmk