Dragan Bajić broji dane do povratka na klupu: Nije lako, poželio sam se košarke

foto:kosarka24.ba

Trener Igokee Dragan Bajić jedva čeka da se vrati na klupu nakon operacije diskus hernije, koja ga je od terena odvojila na gotovo mjesec i po dana.

Bajić se dugo mučio sa bolovima, utakmice i treninge je odrađivao uz pomoć injekcija, tako da je odlazak “pod nož” bio neminovnost. Hirurški zahvat je uspio, Bajić se oporavlja po planu, iz dana u dan osjeća se sve bolje i broji dane kada će opet preuzeti kormilo.

“Poslušao sam savjet ljekara. Morao sam da povučem ovaj potez, stopalo je počelo da gubi funkciju i dobro je što smo reagovali na vrijeme. Oporavak ide pravim tokom. Deset dana nakon operacije došao sam u banju Slatina na rehabilitaciju. Nije još sve kako treba da bude, ali bitno je da se bolje osjećam u odnosu na period prije zahvata. Vjerujem da će na kraju sve biti dobro”, izjavio je Bajić za “Glas Srpske”.

Iskusni stručnjak posljednju utakmicu vodio je još 17. decembra protiv Cibone. Već više od mjesec dana je na “odmoru” i, kako kaže, dosadilo mu je:

Moram da priznam da sam se poželio košarke. U kontaktu sam sa svojim saradnicima, znam sve šta se dešava u timu. Ipak, vrlo je nezgodno sve ovo. Nije lijep osjećaj. Svjestan sam da se ovakve stvari dešavaju. Sreća je i što imam odlične saradnike pa se moj izostanak nije toliko osjetio”.

Bajić je ispratio svih sedam duela svojih učenika putem TV ekrana. Zbog cjelokupne situacije i procesa rehabilitacije pokušavao je da se previše ne nervira.

“Puno je teže kad vodiš utakmicu i kad si uz teren nego ovako kad nisi na licu mjesta. Gledao sam sve mečeve i nisam si dozvolio nervozu. Fokusirao sam se na oporavak i da se što prije vratim”, jasan je Bajić.

“Igosi” su bez “šefa” odlično počeli, nanizali su pobjede protiv Krke, PAOK-a, Borca i Ostendea nakon čega ih je zadesio peh. Gotovo čitava ekipa inficirana je koronom, van stroja je bila desetak dana i biće potrebno vrijeme da se vrati na pravi put. Dvostruki poraz od Ostendea i neuspjeh protiv Budućnosti to najbolje potvrđuju.

“Ostaje veliki žal zbog toga. Nakon poraza od Studentskog centra promijenili smo neke stvari u trenažnom procesu, jer su igrači bili umorni od putovanja i velikog broja utakmica. To je dalo rezultata, upisane su četiri pobjede, a onda se desila korona. Izolacija je u velikoj mjeri uticala na mečeve sa Ostendeom i ogromna je šteta što nismo prošli u top 16 Lige šampiona”, ocijenio je Bajić.

Kormilar Aleksandrovčana sutra će obaviti kontrolu u Slatini, od nedjelje će biti kod kuće, a od ponedjeljka se vraća na posao.

“Od ocjene doktora će zavisiti da li će biti potrebe da se više vraćam u banju. Ono što je sigurno je da se sljedeće sedmice vraćam treninzima. Nadam se da bih 3. februara protiv FMP-a opet trebao voditi ekipu”, zaključio je Bajić.

Dragan Bajić je ocijenio da ekipa jednostavno nije mogla da uradi bolji posao nakon kolektivne izolacije.

“Struci su bile vezane ruke. Igrači su nakon deset dana mirovanja imali svega dan, dva da se vrate u trenažni proces. Jednom nogom smo bili u top 16 Lige šampiona i opet kažem da je velika šteta što se sve ovako završilo. Svi treba da imaju razumijevanja. Mi treba sada da pokušamo da sezonu završimo na najbolji mogući način”, dodao je Bajić.

foto:kosarka24.ba