Domuzin: Španija nestvarno zvuči

Dragana Domuzin pričala za naš portal nakon prelaska u Španiju.

Odlične igre u dresu Orlova nisu ostale nezapažene. Dragana Domuzin je prošle sezone u dresu ovog kluba osvojila šampionat Republike Srpske i Kup Srpske, te je bila druga u šampionatu i Kupu BiH. Imala je par utakmica sa preko 40 poena, a rekord su 53. Po okončanju sezone stigla je ponuda iz Španije i Domuzinova, koja ima samo 19 godina je potpisala jednogodišnji ugovor. Za naš portal govorila je o osjećaju kada je potpisala za ekipu Nisan Al Kazeres Ekstramadura.

“Osjećaj je zaista nevjerovatan! Čak i nestvarno zvuči. S nestrpljenjem čekam početak nove sezone u novom klubu”, kaže Dragana.

Biće joj to prva sezona u inostranstvu. Od prve sezone očekuje prije svega da se adaptira na novi klub, ligu…

“Pa uglavnom ne očekujem da budem tamo glavna igračica i da igram kao što sam u Orlovima. Trenutno nemam neki pritisak što mi dodatno olakšava da se izborim s tim. Glavno je da se fino adaptiram, zbližim s novom ekipom i da postepeno napredujem. Mislim da ću svojim radom i trudom izboriti svoje mjesto”.

Novi klub je poznat kao ekipa koja je oslanja na mlađe igračice što svakako može biti prednost.

O klubu ne znam mnogo. Sve što znam je da igra prvu ligu španije, da su mlade igračice i da sam ja šesta igračica koja je potpisala ove sezone za njih, i još jedna je poslije mene. Da su dobri uslovi za trening i napredak. Sve ostalo Vam mogu reci kada odem tamo i vidim”.

Dragana se još jednom osvrnula na sezonu u Orlovima koja joj je “otvorila” vrata za prelazak u Španiju.

“Za prošlu sezonu definitivno mogu reci “sezona iz snova”. Osvojila sam čak sedam medalja i naravno sve ciljeve koje smo imali korak po korak smo ih ispunjavali. Zaista sam prezadovoljna. Takodje najviše zasluga ima moj bivsi klub, uprava, saigračice i treneri u Orlovima. Oni su mi pružili sve uslove da se razvijam i napredujem. Neizmjerno sam im zahvalna na tome, takodje to sve sam im vratila svojim partijama na terenu. Ovom prilikom zelim im dosta uspjeha u narednoj sezoni i debitanskoj u WABA ligi”.

Draganin stariji brat Dragan je fudbaler i velika su podrška jedno drugom.

“Zaista mogu da kažem da sam zahvalna sto su mi roditelji podarili brata, jer da njega nema nista ne bi bilo ovako. On mi pruža ogromnu podršku i dosta to radi sa razumijevanjem i osjećajem, jer je sportista i dosta je toga prošao, zna kako to ide. Pored njega, veliku podršku imam i od mojih roditelja i stvarno mogu da kažem da mi to veoma znači i daje mi veliki motiv na terenu. Želim da se zahvalim i svom menadžeru Miroslavu Kojiću koji je bio uz mene uz cijelu ovu priču i pomogao mi mnogo na svemu”, završila je Dragana.

About The Author