“Dok hoda zemlja se trese”

Posljednje pojačanje šampiona Crne Gore je Bronson Kejnig, momak koji ima indijansko porijeklo, zovu ga Manakšucga, ili ti “Dok hoda zemlja se trese”.

Nekadašnji student Univerziteta Viskonsin je odličan šuter, a na završnoj godini koledža proglašen je za najhrabrijeg igrača NCAA, po mišljenju Udruženja američkih novinara piše “sportklub”.

U julu 2017. potpisao je ugovor sa Milvoki Baksima, a u septembru ugovor za treniranje sa Čikago Bulsima. Nešto kasnije priključio se Grend Repids Drajvu, filijali Detroit Pistonsa u Razvojnoj ligi u kojoj je imao prosek od 9,8 poena i 1,3 asistencije. Kejnig je naravno državljanin SAD, a njegovi preci su pripadali indijanskom narodu Ho Čunk.

“Radujem se što ću braniti boje Mornara iz Bara. Slobodnog sam duha i želim da takav način života i razmišljanja prenesem i na teren. Tokom NCAA lige smo imali spor i studiozan sistem igre. Više smo razmišljali o destrukciji protivničke, nego o ljepoti naše igre. Nije mi se to sviđalo, ali sam maksimalno profesionalno odrađivao sve zadatke koji su mi postavljeni. Naravno da sam se informisao o sredini u koju dolazim, vidio sam kako je igrao Mornar prošle sezone i šta planira da igra naredne. Jako sam srećan i jedva čekam da se priključim saigračima”, naglasio je Kejnig po dolasku u Bar i nastavio:

“Mornar će naredne sezone forsirati brzu i agresivnu igru, kako u napadu, tako i u odbrani. Imaćemo slobodu da šutnemo kada smo slobodni, da odigramo pas koji niko ne očekuje, da postižemo poene iz tranzicije. Da bismo to ostvarili, da bi imali slobodu za igru u napadu, defanzivne zadatke moramo da odradimo na vrhunskom nivou. Svjestan sam toga, a svjesni su toga i ostali igrači u timu. Siguran sam u to.”

Pre Kejniga u Bar su stigli Kadin Karington (23, 193), Andrea Spajt (23, 191), Vinston Šepard (25, 203) i Marin Mornar (25, 205). Iz šampionskog sastava ostali su Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević, Strahinja Mićović, Vukota Pavić, Marko Mugoša, Marko Mijović i Lazar Pavićević. Derek Nidam je otišao u Monako, Rejli Ros u Cibonu, a Marko Ćalić u Sutjesku.

foto:kkmornar

About The Author

Možda ste propustili