Dodik:Prodajom Amerikanaca popunili budžet

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik o odlasku Kejtina Rajnharta.

Kejtin Rajnhart nakon pet utakmica odigranih u Igokei, otišao je u Njemačku. Američki šuter novi je član Ulma.

Generalni menadžer Igokee, Igor Dodik, rekao je u izjavi za “Glas Srpske”, da je odlazak bio planiran

“Kada je doveden, imali smo ideju da ga nudimo dalje, jer nije jeftin igrač. Dobili smo ponudu od Ulma, bila je najbolja od svih pristiglih i odlučili smo da ga prodamo. Gubimo na kvalitetu, ali svakako je kraj sezone i obezbijedili smo opstanak u ABA ligi, tako da smo ispunili cilj”,rekao je  Dodik.

Interesantno je da je Rajnhart otišao u Njemačku kao i njegovi prethodnici Rajt i Li, a, uostalom, ljetos se i Džejms Robinson preselio u tamošnji Bajrojt. Igokea je finansijski ponovo dobro prošla.

“Nema posebne konekcije sa Njemačkom, koincidencija je da su svi završili tamo. Finansijski smo dobro prošli, prodajom trojice igrača dobili smo značajna sredstva za popunjavanje budžeta za ovu sezonu”,dodao je Dodik,koji je boravio u Los Anđelesu tokom Ol star vikenda NBA lige, gdje je dodatno učvrstio veze sa skautima, bivšim asovima i funkcionerima u najjačem košarkaškom takmičenju na svijetu.

“Posebno mi je drago što su ljudi znali za Igokeu, kada sam se predstavljao i govorio odakle sam, znali su za naš klub. Nosim pozitivne utiske, bilo je to odlično iskustvo. Dalibor Ilić je ponovo skrenuo pažnju na sebe, skauti ga prate od 16. godine i sada su ocijenili da je mnogo napredovao. To što je izabran da bude na kampu “Košarka bez granica” dovoljno govori koliki je potencijal”, rekao je Dodik.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili