Ilić:All Star NBA lige je fascinantan (FOTO)

Dalibor Ilić o boravku u Los Anđelesu.

Dalibor Ilić,momak iz Višegrada,koji nastupa za Student Igokeu, proteklog vikenda bio je dio najvećeg sportskog spektakla na svijetu.

Učestovao je na kampu “Košarka bez granica”,koji zajedno organizuju FIBA i NBA, a sve u sklopu Ol star vikenda,koji je bio u Los Anđelesu.

Po povratku u Republiku Srpsku, nije mnogo mario za vremensku razliku, odigrao je meč Prve lige Republike Srpske protiv Principa i za 20 minuta postigao 22 poena.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ispred kluba i naše države imao priliku da predstavljam i učestvujem na  kampu “Košarka bez granica” koji se održavao u Los Anđelesu proteklih dana i to za vrijeme All Stara. Jedno veliko iskustvo za mene jer ovo nije mala stvar, prezadovoljan sam što sam bio dio tako nečega. Jedna vrlo dobra organizacija kampa, od  sitnih detalja do onih najbitnijih i to ne samo na terenu, već i van njega”,rekao je za naš portal košarkaš Student Igokee.

Dalibor nam je opisao i kako su izgledali treninzi u trening centru Los Anđeles Lejkersa.

“Moram naglasiti da mi se baš svidio stil njihovog treninga. Prije samog početka, imali smo 30 minuta zagrijavanja u vidu džoginga i istezanja. Nakon toga imali smo uvod u glavni dio treninga, koji se sastajao u vidu šuterskog treninga od sat vremena. Poslije toga bili bi podijeljeni u grupe po pozicijama i imali individualni trening takođe od sat vremena. Nakon toga bili bi podjeljeni u četiri tima i svaki tim bi posebno imao svoj timski trening u trajanju od sat vremena. I u završnom dijelu treninga svaki tim bi odigrao utakmicu protiv svake ekipe”, kaže Ilić,kome su treneri bili bivši košarkaši Lejkersa Vladimir Radmanović i Derek Fišer,te aktivni član Indijane Domantas Sabonis.

“Da, imao sam priliku da mi Vladimir Radmanović čak bude i pomoćni trener ekipe.Takođe mi je čast i zadovoljstvo što sam upoznao prošlogodišnjeg MVP-ija i osvajača Evropskog prvenstva te člana All Star ekipe Gorana Dragića”.

Rad sa novim trenerima i igračima svakom igraču može samo koristiti.

“Svakako da jesam. Svaki trener ima drugačiji pogled na košarku, tako da sam od svakog mogao upiti po nešto.Ovo mi je dobro došlo jer sam imao priliku da radim sa većim trenerima i igračima“.

U Los Anđelesu bilo je još velikih imena svjetske košarke.

“Pored Gorana imao sam priliku da upoznam još jednu zvijezdu sa All Stara,a to je Al Horford iz Bostona. Nažalost nisam imao mogućnost da upoznam igrače u kojima tražim inspiraciju i najveće NBA zvijezde,ali sam pored toga upoznao i Domantasa Sabonisa, Danila Galinarija, Sem Dekera, Tiaga Splitera, Gerija Pejtona”.

Dalibor je prisustvovao i All Star meču timova Lebrona Džejmsa i Stefa Karija.

“Oduševljen sam što sam imao priliku da posjetim cijeli All Star. Pored finalne utakmice, gledao sam i utakmicu zvijezda u usponu kao i takmičenja u šutiranju trojki, dribling takmičenjima i zakucavanjima, ali naravno najveći utisak je svakako ostavila finalna utakmica koja prvi put otkad gledam da neko toliko želi pobjedu na All Staru i to imam priliku uživo to je fascinantno”.

Kada ste već u Los Anđelesu nemoguće je da se ne obiđu neke od znamenitosti jednog od najuzbudljivijih gradova na svijetu.

“Posljednji dan sam iskoristio za obilazak Los Anđelesa. Jednostavno dani su nam bili isplanirani, poslije jakog i dobrog treninga imali smo obavezan odmor do večernjih aktivnosti na All Staru tako da nije bilo slobodnog vremena. Los Anđeles je prelijep grad i prevelik da bi se obišao u dva tri dana.Imali smo obezbijeđen obilazak Holivuda i Stejps centra.Iskoristio sam priliku da obiđem i Beverli Hils, stazu slavnih, plažu Santa Moniku..”, završio je Ilić.

foto:Dalibor Ilić

 

 

 

About The Author

Možda ste propustili