Dodik: Nećemo u ligu sa Prištinom

Igokea će istupiti iz ABA lige ukoliko se na predstojećoj skupštini bude razmatralo ušešće Prištine u šampionatu – rekao je Igor Dodik, generalni menadžer ovog kluba i prvi čovjek najvišeg tijela regionalnog takmičenja.

Predsjednik Prištine Blerand Stavileci u nekoliko navrata je izjavio da će Priština aplicirati za učešće u ABA ligi i istakao da je pismo namjere već upućeno, a da će ovaj klub u narednim danima povući i konkretne poteze. Generalni menadžer Igokee Igor Dodik nedvosmisleno je izjavio da za Igokeu u takvoj ligi nema mjesta.

“Ovo je moj lični stav i govorim u svoje ime. Znam da postoji neka inicijativa da Priština uđe u takmičenje, međutim, znam i da takva ideja nema podršku klubova. Možda ima i onih koji bi to podržali. Moj stav po tom pitanju je jasan, ukoliko se o tome bude zvanično raspravljalo na Skupštini ABA lige Igokea će izaći iz takmičenja”, rekao je Dodik za “Srpskainfo”

Skupština koja će se održati u Banjaluci 24. maja očekuje se sa velikim nestrpljenjem s obzirom na to da bi trebalo da odgovori na brojna pitanja, a jedno od njih je to da li će grčki Olimpijakos učestvovati od naredne sezone u ovom takmičenju, koje bi u tom slučaju, sa 12 bilo prošireno na 14 klubova.

“Pitanje Olimpijakosa je jedna od odluka koju bi trebalo da donesemo, odnosno moramo odlučiti o tome da li ćemo mijenjati propozicije ili ne. Olimijakos želi da igra u ABA ligi i znam da intenzivno lobiraju kod nekih klubova, a njihov predstavnik će prisustvovati i samoj skupštini. Koliko znam Cedevita, Crvena zvezda, FMP i Mega su bili protiv toga, ali to možda i nije njihov konačan stav. Osim toga na skupštini će biti riječi i o ostalim pitanjima, razgovaraćemo i o tome kako da uozbiljnimo priču kada su sudije u pitanju, pojedinim rukovodiocima u okviru lige su istekli mandati, a o tome ćemo takođe razgovarati. U svakom slučaju, mnogo je pitanja koja su pred nama i koja moramo da riješimo”, rekao je Dodik.

foto:Igokea.rs

About The Author

Možda ste propustili