Priština želi u ABA ligu

Nakon Olimpijakosa i klub iz Prištine želi u ABA ligu.

Olimpijakos je poslao pismo kako želli da naredne sezone igra ABA ligu, a danas vijest kako je i klub koji predstavlja samoproglašeno Kosovo, Priština poslala prijavu.

Njihov je trener Damir Mulaomerović. Ove sezone igrali su i FIBA Evropa Kup gdje su zaustavljeni u osmini finala od Varezea.

“Još prije dvije godine smo uradili šta je od nas zahtjevano, pisali smo pisma, pružali informacije, a to ćemo raditi i sada. Osim pisma o namjerama, dostavićemo sve neophodne dokumente. Što se nas tiče, mi smo spremni. Narednih dana ćemo povući neke poteze”, rekao je predsjednik KK Priština Blerand Stavileci, prenose Sportske novosti.

Predsjednik KK Priština je rekao da su prilikom razgovora sa ABA ligom, prije dvije godine, sve države osnivači izuzev Srbije i BiH imale pozitivan stav povodom ideje da se i Priština priključi.

“Problem je, jasno, politički, jer Partizan i Zvezda sve to gledaju na političkoj osnovi”, istakao je Stavileci.

“Kad na adresu ABA-a stigne molba Prištine za uvrštavanjem u ligu, o istoj će odlučivati vlasnici na sjednici Skupštine”, za Sportske novosti je prokomentarisao Krešimir Novosel, direktor takmičenja.

Iz Prištine navode kako su spremni krenuti i od druge ABA lige, ako već u elitnom razredu ne bi bilo mjesta za njih.

foto:Nenad Vuruna/Igokea

Možda ste propustili