Dodik: Kazne Čoviću i Bokanu (VIDEO)

Predsjednik skupštine ABA lige jedini izašao pred novinare.

Od svih učesnika skupštine ABA lige nakon šest sati zasjedanja, novinare jedino nije zaobišao predsjednik skupštine i generalni menadžer Igokee, Igor Dodik.

Objasnio je kako je dlučeno da ne bude produžen mandat menadžmentu lige, odnosno sportskom direktoru Žarku Čabarkapi i Krešimiru Novoselu, dok su Nebojša Čović i Dragan Bokan kažnjeni sa po 10.000 evra.

“Jedino se Mega nije pojavila, ali su poslali pismeno podršku za neke tačke za koje su trebali da glasaju. Biće angažovana agencija u što skorijem roku, koja će dati nove prijedloge za menadžment. Skupština je zatražila da se izvještaj dopuni i o njemu će se razmatrati na sljedećoj sjednici. Plan je da se sjednica nastavi sljedeće sedmice. Što se tiče kazne za Bokana i Čovića ta odluka je donesena još sinoć, a danas se pojavila zbog izjava u medijima”, rekao je Dodik.

Olimpijakosa i Panatinaikosa kao novi članovi lige?

“Raspravljalo se o zahtjevu klubova da se pridruže ABA ligi, ali smo otvorili pravilnike i vidjeli smo da nedostaju određena dokumenta kako bismo raspravljali uopšte da li Olimpijakos, Panatinaikos i ostali klubovi mogu da učestvuju u ligi. Obavezali smo da se dopuni dokumentacija, kako bismo mogli o tome da glasamo na sljedećoj sjednici”, izjavio je Dodik.

Poredsjednik Budućnosti Dragan Bokan, koji je prvi napustio skupštinu, tražio je da se poništi finalna serija?

I ranije sam izjavio da ona ne treba da se poništi, kako god to neko gledao – da li je bilo regularno, nije bilo regularno… Nismo to usvojili.Gospodin Bokan je morao da ide nazad jer je imao obaveza, a nije napustio sjednicu zbog nekih neslaganja. Sjednica je bila korektna iako je dugo trajala”.

Kompanija MYD Sports, strateški partner ABA lige, izrazila je nezadovoljstvo poslije serije Zvezde i Budućnosti.

“Oni su htjeli da pokušamo da nađemo zajednički jezik, spustimo tenzije i nastavimo u poboljšanim uslovima kako se ovo ne bi dešavalo. Oni su bili posmatrači, uključivali su se nekoliko puta, ali su imali stav da liga ne bi treba da se širi, da se poštuju pravilnike koje smo usvojili prethodne sezone. Mislim da smo u tom smjeru otišli kako su oni predlagali i većina se i složila”, objasnio je Dodik.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili