Gagić: Hvala navijačima

Centar Partizana Đorđe Gagić za portal kosarka24.ba o povratku u crno bijeli dres.

 

Đorđe Gagić vratio se u Partizan poslije tri godine. Nije se baš 2015. godine kada je odlazio rastao u najljepšem svijetlu. Pisana su i saopštenja o njegovoj “izdaji”. Ipak poslije igranja u Gazijantepu, Brindiziju,Tenerifima, Minsku,Istanbulu i Jesilgirešunu vratio se među crno bijele. Priznaje da mu je puno značilo što je aplauzima ispraćen na novom debiju za Partizan.

“Znate šta. Nije mi bilo svejedno. Bilo je tu raznoraznih pisanja,koja nisu bili tačna i ne želim puno da se osvrćem na to.Što se tiče Partizana uvijek imam neki pozitivan osjećaj – euforiju. Naravno da su mi bitni navijači.Nije mi bilo svejedno upravo zboh tih razloga što su pojedini ljudi dali sebi za pravo da pišu neistine i tako dalje. Potrudio sam se da pokažem da stvari nisu baš takve kao što su pisali. Odlučio sam da se vratim u Partizan i da pomognem. Publika me ispratila aplauzom poslije utakmice i stvarno im zahvaljujem što su prepoznali moju želju da popmognem Partiizanu”, rekao nam je na početku razgovora centar

Od njegovog odlaska prije tri godine mnogo toga se promijenilo u Partizanu.

“Sad sam došao sa skroz drugom ulogom nego taj prvi put. Ovde je dosta mladih igrača,a ja sam eto prošao tu školu Duška Vujoševića i igrao sam Evroligu i te jake utakmice. Prošao sam i Grčku, Španiju i Italiju za ove tri godine. Očekuje se da donesem malo čvrstine da pomognem ovim momcima da se što prije “skupe” i nađemo zajedno snage da napravimo taj korak ka novim pobjedama, da prekinemo ovaj loš niz što smo imali”.

U LAKTAŠIMA KAO KOD KUĆE

Hala u Laktašima u kojoj će Partizan sutra odigrati meč protiv Igokee ostala je u lijepom sjećanju Gagiću.Tu je 2012. godine na turniru bio proglašen za MVP-ija. Himkiju je tada dao 27 koševa.

“Ova hala mi je ostala u izuzetno lijepom sjećenju. jesam tada odigrao jako dobar turnir i posebno taj meč protiv Himkija”.

Godinu poslije sa Partizanom je u istoj hali osvojio ABA ligu. Posljednju koju je Partizan osvojio.

“Ovde sam uzeo prvu i jedinu ABA ligu. Jeste ovo je moj grad na neki način. Moja majka je iz Petrovog Gaja kod Omarske. Uvijek se ovde osjećam lijepo i lijepe uspomene vežu za ovaj kraj. Doći će neko od rodbine sigurno. Očekuje nas bitna utakmica protiv Igokee, tako da mi je fokus na tom meču i kako da ga dobijemo”, kaže momak,koji je prije 26 godina rođen u Benkovcu.

foto:kosarka24.ba

About The Author