Derbi u Laktašima, dolazi Budućnost

Košarkaši Igokee u nedjelju dočekuju Budućnost u meču 19. kola ABA lige.

ABA liga se nastavlja poslije reprezentativne pauze, a derbi u Laktašima odigraće Igokea i Budućnost.

“Utakmica je novi izazov, dolazi nam poslije male pauze u prvenstvu. Igramo kod kuće i moramo biti spremni da odbranimo domaći teren. Borićemo se i pružiti najbolje od naših mogućnosti da ostvarimo pobjedu”, rekao je plej Igokee Entoni Klemons.

“Očekuje nas nastavak takmičenja u ABA ligi, gostuje nam ekipa Budućnosti. Za taj tim mogu reći da su sa velikim ambicija ušli u ovu sezonu i kad je ABA liga u pitanju i Eurokup. To su pokazali rezultatima u dosadašnjem toku kako u Evropi tako i u ABA ligi. Koliko su ambiciozni u ovoj sezoni da je i pored dobrih rezultata došlo do promjene trenera i sam angažman čovjeka koji se nešto vezao za NBA u nekom narednom periodu imao je debelih razloga da preuzme ekipu Budućnosti. O Dejanu stvarno neću trošiti puno riječi, imam visoko mišljenje o njemu kao treneru”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić i nastavio:

“Analizirajući sam tim Budućnosti gledajući moj tim kao trener nisam našao nigdje prednost da imamo u odnosu na njih kada su u pitanju igrački kvaliteti i same pozicije. To znači da mi u utakmicu moramo ući sa jednim maksimalnim angažmanom i da budemo maksimalno disciplinovani kada je odbrana u pitanju da ono što stavimo pred sebe te zadatke moramo ispoštovati ne mogu reći 100% već 120%. Moramo kroz jednu takvu odbranu da dođemo do lakih poena i naravno ako nam se kroz sve to ukaže šansa ja se nadam da ćemo je znati iskoristiti. Kao trener, bez obzira na prvo mjesto na kojem se nalazimo u ABA ligi nemamo nikakav pritisak, a ono što sam rekao svojim igračima naša je obaveza da do kraja ABA lige pokušamo ostvariti što bolji rezultat a samim tim i što bolji plasman na kraju ABA lige. To će nam svima značiti u budućnosti kako nama trenerima tako i igračima, a naravno i klubu koji predstavljamo”.

U dosadašnjih 18 utakmica ova dva tima u ABA ligi Igokea je zabilježila četiri pobjede, a Budućnost 14.

Utakmica Igokea – Budućnost na programu je u nedjelju u 21 čas.

foto:kosarka24.ba

About The Author