Dejan Todorović: U Mrkonjiću ponosni na mene

Košarkaš iz Mrkonjić Grada za “Novosti” govorio je o izboru nove sredine, reprezentaciji, Španiji…

Mladi igrač, koji karijeru od 2011. gradi u Španiji, pokazao je da na njega selektor može da računa i za najozbiljnije izazove u budućnosti.

“Sigurno da sam napredovao u nacionalnom timu. S vremenom se upoznaješ sa sistemom, saigračima, trenerima i sve brže sazrijevaš kao košarkaš. Igraš sa vrhunskim igračima, kao što su na primjer u poslednjem “prozoru” bili Marjanović, Milosavljević, Milutinov… Oni su veliki profesionalci uz koje može samo da se nauči”, kaže Todorović.

Publika je u Srbiji tek ove sezone mogla bolje da ga upozna, jer je zaobišao uobičajeni košarkaški put ka inostranstvu, koji vodi preko srpskih klubova.

“Utakmice pred domaćim navijačima su jedno nezaboravno iskustvo u mojoj skromnoj karijeri. Došao sam prvi put, nisam očekivao važnu ulogu. Međutim, pokazao sam kvalitet, selektor mi je pružio šansu i nadam se da sam dovoljno pokazao da me pozove i za narednu akciju. I iz Mrkonjić Grada, gdje sam rođen, stizale su samo pozitivne reakcije od komšija, svi su ponosni”.

Rad sa Đorđevićem može samo da bude korak napred za svakog mladog igrača.

“Nisam trenera ranije poznavao. Sviđa mi se baš njegov način rada, veliki je motivator”.

Meč sa Gruzijom, na kome je “iskočio”, izbacio ga je na glavnu scenu.

“Ja sam novajlija, kad god dođem, pružiću maksimum. Na toj utakmici smo ekipno preozbiljno odigrali, prije svega defanzivno. Mene je ponijelo u napadu, ali to je bila posljedica sjajnog timskog izdanja”.

Takve partije i na klupskom nivou, u dresu španskog Bilbaa, dovele su do više ponuda na njegovom stolu.

“Moj klub je ušao u stečaj, ispao je u Drugu ligu i sada je komplikovana situacija. Svaki dan sam u kontaktu sa agentom, ima više zainteresovanih ekipa. Tu su Tenerife, Mursija, Partizan… Imam veliku želju da igram sljedeće sezone u timu iz ACB lige, ali nikad se ne zna šta može da se desi”.

Iako bi ga crno-bijele pristalice rado videle u njihovoj opremi, takav rasplet je daleko od realnosti.

“Ne krijem da volim taj klub i Partizan će za mene uvijek biti jedna od opcija. Ipak, mislim da trenutno nije povoljna situacija da se to i ostvari. Navikao sam na život u Španiji, na takmičenje koje je najbolje u Evropi, poslije Evrolige. Uvijek se deset ekipa bori za plej-of, tako da mi je ostanak tu trenutno prioritet“, završio je Todorović.

foto:fibabasketball

About The Author

Možda ste propustili