Talić: Kakanj pun pogodak

Darko Talić sa ekipom Kaknja izborio finalni turnir Kupa BiH.

Kakanj će zajedno sa Igokeom, Student Igokeom i Zrinjskim učestvovati na finalnom turniru Kupa BiH.

Kakanj je posljednji izborio završni turnir nakon pobjede protiv Slobode i osvojenog Kupa sistema A. Najbolji u finalnom meču bio je plejmeker Kaknja Darko Talić sa 19 poena.

“Jeste dobili smo tu utakmicu protiv slobode. Oni s  jako nezgodan protivnik, imaju dobre igrače i morali smo odigrati na visokom nivou kako bi izborili plasman na završni turnir Kupa BiH. Mislim da smo odigrali svi timski jako dobro, igrali smo čvrstu odbranu i mislim da je to na kraju donijelo pobjedu”, rekao je za naš portal bivši Igrač Igokee.

Talić ove sezone nastupa za Kakanj kao pozajmljen igrač Igokee. Ideja je bila da dobije više minuta nego što bi to sigurno dobio u ABA ligi.

“Pa sigurno da mi je ove godine bilo potrebno da odem negdje gdje ću imati određen broj minuta i gdje ću moći da napredujem. Odlučili smo se za Kakanj da odem na pozajmicu. Moja želja je bila da radim sa trenerom Pandžom, sa kojim sam bio i u reprezentaciji, i jako sam zadovoljan i sa radom i sa napretkom i mislim da je to bio pravi potez.Radio sam sa Josipom Pandžom i u juniorskoj reprezentaciji BiH i prošle godine u seniorskoj reprezentaciji.To je čovjek koji je stvarno posvećen košarci i maksimalno posvećen svojoj ekipi i igračima. Dosta se radi i individualno i stvarno mogu reći da sam do sada dosta napredovao kod njega”.

https://www.youtube.com/watch?v=VOCAVLcZ7DE

Kakanj za sad osim Kupa dobro “gura” i u šampionatu BiH. Uz to imaju jednu od boljih publika u BiH.

“Stvarno svaku domaću utakmicu prati dosta naših navijača.Oni što je bitno ima ih dosta i na gostujućim utakmicama i stvarno su nam velika podrška. Kada smo u Kaknju stvarno dvorana je gotovo svaki put puna, i navijači prave jako dobru atmosferu. Stvarno su nam dodatni vjetar u leđa i mislim da im mi to vraćamo na pravi način dobrim igrama”, kaže Talić.

https://www.youtube.com/watch?v=IZQYJ7LNBfE

U prvom timu Igokee igrao je dvije sezone regionalnu ABA ligu.

“Odigrao sam nekoliko ABA utakmica i trenirao sam sa vrhunskim igračima u Igokei, i naravno ABA liga je stvarno jedno takmičenje mnogo kvalitetno, ako ne i jedno od najkvalitetnijih evropskih liga. I stvarno na tom nivou kada se dođe je zaista milina igrati. Mogu reći da je ove godine BiH liga zaista kvalitetna. Ima mnogo dobrih timova i mnogo ujednačenih ekipa. Igra se jedna tvrda, jaka košarka, gdje zaista protiv koga god da igraš nije lako uzeti bodove”, kaže nam ovaj momak rođen u Banjaluci prije 20 godina, koji je prve korake napravio u KK Šampion Alf Om, kod trenera Saše Stamatovića.

foto:fibabasketball.com

About The Author