Darko Rajaković: Ako ste dobri u tri stvari vi ste Ol star, a ako ste dobri u četiri igrate u Evropi

Darko Rajaković

foto: printscreen

Srpski trener Darko Rajaković našalio se da ako je igrač zaista dobar u tri stvari, on je Ol-star, ali ako igrač misli da je stvarno dobar u četiri stvari, on je van NBA i igra u Evropi.

Darko Rajaković trener Toronta pohvalio je svog igača Skoti Barnsa, rekavši da je 22-godišnjak toliko dobar da ima problema sa tim.

“Dobro je, ali je istovremeno i problem. On ima toliko zanata i stvari koje može da radi na visokom nivou”, rekao je Rajaković novinarima nakon ubjedljive pobjede njegovog tima protiv Detroita 142:113.

Srpski trener vjeruje da bi dobar u previše stvari mogao da izazove neočekivani preokret u karijeri bilo kog igrača.

„Uvijek kažem, ako si zaista dobar u jednoj stvari u NBA, naći ćeš svoj ugovor, preživjećeš u ovoj ligi.

Ako ste zaista dobri u dvije stvari, onda ste pravi igrač. Ako ste zaista dobri u tri stvari – vi ste Ol-star. Ako mislite da ste zaista dobri u četiri stvari, vjerovatno ste van lige i igrate u Evropi.

Ne možete biti izuzetno dobri u svemu. To je problem koji imam jer je on [Barns] dobar u više stvari. Moramo pronaći dvije ili tri od tih stvari koje će zaista preskočiti na sljedeći nivo i postati Ol-star igrač, što vjerujem da jeste“, dodao je Rajaković.

Zamoljen da navede ove 2-3 stvari o Barnsu, Rajaković je rekao da je to još uvijek proces.

„Još uvijek to shvatamo, ali kao što vidite, on je tako dobar vozač do kraja, zaista je dobar u povezivanju sa svojim saigračima. Ponekad, kada ga igrate na poziciji u kojoj može da podesi ekran i okrene, otvara se mnogo stvari za nas. To je i dalje proces, on ima još 22 godine, a ja sam trener prve godine koji to shvatam”, zaključio je Rajaković.

MERIDIAN KAZINO: Uhvati Aviator jesenji let, zaigraj za Sony PS5

Ove sezone, Barns u prosjeku bileži 20,1 poen, 8,9 skokova i 6,0 asistencija po utakmici u 12 nastupa za Toronto Reptorse.

About The Author