Darko Miličić: Reprezentacija ne može bez Bogdana, bez Jokića može

Darko Miličić

foto: printscreen

Darko Miličić govorio je o rezultatu Srbije na Svjetskom prvenstvu.

Srbija je osvojila srebrnu medalju pošto je u finalu izgubila od Njemačke. Darko Miličić u svom stilu je govorio o proteklom šampionatu.

“Ovaj momak Avramović ima srce kao Srbija! Dao je sve od sebe, kad sam vidio šta radi u četvrtoj četvrtini, kad je počeo da pogađa, rekao sam: ‘Evo ga brat nosi do kraja, sam će pobediti Nijemce’. I ‘ladno mu je malo falilo, ali nestalo je goriva i njemu i ostatku tima”, rekao je Darko Miličić za Informer.

Kapiten

Govorio je i o lideru reprezentacije Bogdanu Bogdanoviću.

“Kad vidim da ljudi pljuju Bogdana Bogdanovića… Cijenim i poštujem svačiji rad, pogotovo Nikole Jokića. Ipak, čvrsto stojim uz riječi da bi reprezentacija teško mogla bez Bogdana, a da bez Jokića može. Bogdan nosi nešto u sebi i to se oslikava u tome da u mjesec dana ujedini ekipu, poveže saigrače i postane vođa tima.

On ima to liderstvo u sebi. Ne kažem da Jokić nema, ali NBA liga rađa drugačiju vrstu liderstva. Bogdana su, žargonski rečeno, sjekire gađale sa tribina dok je igrao ovdje.

Stvarno bi mi bilo milo da sam ih vidio zajedno u timu. Ne dodvoravam se nikome i čvrsto stojim iza svojih riječi. Srbija teško bez Bogdana, a bez Jokića može. Kad samo vidim komentare poslije one utakmice kad je šutirao trojke jedan od 13… Ma, on može da šutira nula od 20 i ne smije jedna ružna riječ da mu se kaže”, zaključio je Darko Miličić.

(FOTO) Prve slike novog dresa Partizana za predstojeću sezonu

About The Author