Ilić: Da upoznam Adetokumba,Hardena….

Dalibor Ilić iz Igokee učestovaće na Ol star vikendu NBA lige.

Dalibor Ilić član Student Igokee dobio je poziv da bude učesnik globalnog izdanja kampa „Košarka bez granica“ koji će se održati od 16. do 18. februara, tokom NBA Ol-star vikenda u Los Anđelesu.

Riječ je o zajedničkom projektu FIBA i NBA na kojem učestvuju najtalentovaniji košarkaši iz cijelog svijeta.

“Svaki igrač izabran je na osnovu njegovih izvanrednih košarkaških i liderskih sposobnosti, i trebali biste da budete veoma ponosni na ovu selekciju. NBA i FIBA su održali 52 kampa ovakve vrste u 32 grada i 28 zemalja na 6 kontinenata od 2001. godine, a 47 učesnika ovog kampa izabrano je na NBA Draftu. Na posljednjem NBA draftu 2017. godine dva bivša učesnika kampa izabrana su u top 10 pikova”, piše u pismo koje su organizatori kamp poslali na adresu Igokee.

“Veliko priznanje za mene. Od samog početka profesionalnog bavljenja košarkom želja mi je da upoznam neke od NBA zvijezda, a takođe i da zaigram sa njima. Danas mi se otvorila ta priliku pored koje ću moći dosta toga da naučim od njih. Imam šansu da posjetim sistem njihovog funkcionisanja u koji ću ako Bog da jednom i otići! Uprava kluba me je obavjestila o ovom izvanrednom događaju, veliko iznenađenje za punoljetstvo koje mi se bliži”, rekao je za naš portal momak iz Višegrada.

Neće mu biti prvi put da učestvuje na kampu sa najvećim talentima. Prije dvije godine bio je učesnik Jordanovog kampa u Zagrebu.

“Tako je! Upoznat sam jednim dijelom sa sistemom njihovog rada. Drago mi je da ću ponovo imati šansu da treniram i radim u takvom sistemu, a uz to mnogo toga ću da naučim”.

Na Ol star vikendu u Los Anđelesu biće svi koji nešto znače u NBA košarci. Prilika da se upoznaju legende i zvijezde NBA lige.

“Volio bih da upoznam što veći broj NBA zvijezda. Vjerujte, kada vam se otvori odjednom ovakva prilika da na jednom okupljanju učestvuju sve NBA zvijezde ne biste se mogli odlučiti koga bi prije upoznali. Izdvojiću neke, Janis Antetokoumpo, Lebron Džejms, Rasel Vestbruk, Džejms Harden…”.

Trenutno u NBA ligi nastupaju 24 učesnika kampa “Košarka bez granica”. Prvi kamp održan je 2001. godine u Trevizu, a organizovali su ga Vlade Divac i Toni Kukoč za djecu iz bivših jugoslovenskih republika

 

Osim Ilića pozvani su i saigrači iz reprezentacije Srbije,Marko Pecarski i Filip Petrušev.

“Drago mi je što će na istoimenom kampu biti i moji prijatelji iz reprezentacije. Zbog klupskih obaveza, nemamo puno prilika da se družimo.Ljeto je jedini period koji iskoristimo koliko možemo! Sama adaptacija ovih par dana će mi biti lakša sa njima”, završio je Ilić,koga prije odlaska u Los Anđeles očekuju obaveze u domaćem prvenstvu. U subotu od 19 časova več je utakmica protiv Prijedora.

Dalibora  u Los Anđelesu očekuju treninzi mobilnosti, šuterska takmičenja i odmjeravanje u vještinama,sparing utakmice,seminari i predavanja na temu zdravlja, liderstva i komunikacija,kamperi će ispratiti sve događaje sa trodnevnog Ol star programa.

 

foto:Nenad Vuruna/KKIgokea

 

 

About The Author