Da ne ponovimo pristup kao protiv Mege

Košarkaši Igokee posljednju utakmicu odigrali su trećeg okotbra kada su na startu ABA lige na domaćem terenu izgubili od Mege.

U međuvremenu otkazan je meč protiv Krke pa je nenadani odmor dobro došao ekipi Dragana bajića da se odnori, još bolje uigra i da se povrijeđeni igrači oprave. Odmoru od utamica je došao kraj pošto u subotu u meču trećeg kola ABA lige u Laktaše dolazi Primorska.

„Očekuje nas novo iskušenje kada je u pitanju ABA liga. Dobro je poznato da smo mi 14 dana bez utakmice. Ovaj period mi smo iskoristili da uradimo dobru analizu poslije poraza od Mege, a i da pokušamo oporaviti pojedine igrače koji su bili, možemo reći, povrijeđeni i od Bugarske računajući tu Pota, Fundića i Atića”, rekao je u najavi meča trener Igokee Dragan Bajić.

“Tu prvu nedelju pokušali smo iskoristiti da njih oporavimo da što spremniji dočekamo nastavak ABA lige. Očekuje nas utakmica sa ekipom Primorske, tim koji kao i svaki drugi tim nosi se sa svojim problemima kao i svako drugi, međutim mislim da su se konsolidovali i da su odigrali par utakmica u slovenačkom prvenstvu. Nama sigurno neće biti lako budemo li imali pristup igri kao protiv Mege. Mislim da smo se kroz ovu sedmicu dobro pripremili. Ova ekipa Primorske ima sigurno pet, šest iskusnih igrača koji su veći dio sezona igrali ABA ligu. Mi moramo maksimalno ispoštovati sve one dogovore koje smo radili u pripremi ove utakmice i nadam se da ako odgovorimo svim tim zadacima zabilježiti i prvu pobjedu kada je u pitanju ABA liga.“

Stefan Pot slično razmišlja kao trener Bajić.

„Očekuje nas teška utakmica protiv neugodne ekipe Primorske. Spremali smo se duži period za ovaj susret protiv njih, obzirom da nismo igrali utakmicu 2. kola protiv Krke, i ako ispoštujemo ono što smo se dogovorili nadam se da ćemo pobijediti. Treba da budemo maksimalno fokusirani i da popravimo one greške iz prošle utakmice. Nadam se da ćemo svi biti maksimalno fokusirani i da ćemo odraditi ovaj posao kako treba.“

Meč u Laktašima igraće se u subotu od 17 časova.

foto:kosarka24.ba