Da iskoristimo prvu meč loptu

Mornar u 20. kolu ABA lige gostuje Igokei.

Mornaru bi pobjeda u posljednja tri kola ABA lige trebala garantovati opstanak. Trener Mornara Mihailo Pavićević kaže da će od tri meč-lopte za opstanak njegov tim pokušati da iskoristi prvu.

Iz iskustva znam da je najlakše iskoristiti prvu priliku koja vam se ukaže, da je treba ščepati objema rukama i ne misliti o narednim. Mislim da smo pauzu u prvenstvu iskoristili na najbolji mogući način, bilo je i odmora i kvalitetnog rada i sa optimizmom putujemo u Laktaše, gdje nas čeka, to je jasno, izuzetno teška utakmica. Uostalom, kao i na bilo kom parketu u ABA ligi. Ne treba trošiti riječi o nekadašnjem šampionu regularnog dijela našeg regionalnog takmičenja. Igokea je standardan ABA ligaš, iskusna ekipa sa dobrim pojedincima. Ima jednu pobjedu manje od nas i to njihovo moranje da osvoje bodove može da bude prednost za nas, ali ne mora ništa da znači. Može i trenutno nadahnuće nekog od igrača dvije ekipe da odluči pobjednika“, ističe Pavićević.

Nemanja Vranješ jedna je od glavnih uzdanica Mornara.

Mornaru je, po svemu, mjesto u ABA ligi. Nastojaćemo da opstanak obezbijedimo već u Laktašima i revanširamo se Igokei za bolan poraz pred našim navijačima u prvom dijelu prvenstva”, kaže Vranješ.

ABA LIGA – 20. KOLO:

u subotu

Igokea – Mornar 17.00
Krka – Cedevita 17.00

u nedjelju

Crvena zvezda mts – Partizan 18.00
Cibona – Mega 20.00

u ponedjeljak

FMP – Olimpija 18.00
Budućnost – Zadar 21.00

TABELA: Crvena zvezda 18-1, Cedevita 14-5, Budućnost 13-6, Partizan 13-6, Mega 10-9, FMP 8-11, Zadar 7-12, Mornar 7-12, Cibona 7-12, Olimpija 6-13, Igokea 6-13, Krka 5-14.

foto:Nenad Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili