Crno-bijeli spremi za sutrašnji duel sa Crvenom zvezdom

U 8. kolu ABA lige, košarkaši Partizana NIS će se u nedelju, 14. novembra sastati sa Crvenom zvezdom MTS.

Utakmica je na programu od 19 časova u hali “Aleksandar Nikolić”, gdje će crno-bijeli gostovati protiv aktuelnog prvaka regionalne lige. 

U dosadašnjem toku šampionata, Partizan NIS je zabilježio maksimalnih sedam pobjeda, dok Crvena zvezda MTS ima jedan trijumf manje. U susret sutrašnjem derbiju, crno-bijeli su doživjeli svoj prvi ovosezonski poraz na gostovanju protiv Andore u okviru Evrokupa, dok je domaćin susreta, na svom parketu savladao Asvel u okviru Turkish Airlines Evrolige. 

Kapiten crno-bijelih, Rade Zagorac, nije igrao protiv Andore usljed lakše povrede, ali će za sutrašnji meč biti spreman. Pred duel sa Crvenom zvezdom MTS, Zagorac kaže: 

Radi se o izvrsnoj ekipi, sastavljenoj sa ambicijom da se odbrane titule u svim takmičenjima u kojima su osvojene. Sklopljena je od niza iskusnih, ostvarenih igrača koji dugo igraju na jako visokom nivou. Što je otprilike suprotnost onome kakvu smo mi ekipu sastavili. Kada poredimo dva tima, iskustvo je sigurno na njihovoj strani, u ovom dijelu sezone spremnost da se ide na rezultat, takođe. Ono na šta se mi oslanjamo je potencijal i da u toku sezone dižemo nivo igre kako bi u ključnim trenucima imali šansu da ostvarimo svoje ambicije. Ova utakmica ima veliku važnost, neće biti nimalo lako, očekujemo interesantnu i vatrenu atmosferu i u skladu sa time smo se pripremali”, istakao je Zagorac. 

Trener Partizana NIS, Željko Obradović pred sutrašnji duel kaže: 

Utakmica koja nije kao neka druga. Specijalna je, rivalstvo između Zvezde i Partizana je opštepoznato. To je utakmica koja se komentariše ne samo u Beogradu i Srbiji, nego u cijeloj Evropi. Mislim da je to dobro za košarku, mislim da je to dobro za sve ljude koji vole košarku i nadam se da će sutra biti lijepa utakmica i da će sve biti na nivou na kome bi svi m i željeli da bude. Da bude sportski, dostojanstveno, mi ćemo sve uraditi sa naše strane da bude tako. Probali smo da se pripremimo na najbolji mogući način, svjesni smo kvaliteta koji ima Crvena zvezda, ali probaćemo da damo sve od sebe u toj utakmici. Da vidimo koliko u ovom trenutku možemo da se nosimo sa jednom evroligaškom ekipom”, poručio je Obradović. 

(Foto: Dragana Stjepanović) 

About The Author