Crna Gora sutra dočekuje BiH

Crna Gora sutra dočekuje BiH u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Meč je izuzetno važan, a iz domaćeg tabora poručuju da će dati sve kako bi ostvarili pobjedu.

“Ovo je važna utakmica za nas, koja niti nas direktno kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo, niti nas eliminiše iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ovo je prva od šest utakmica u drugoj grupi kvalifikacija, a uz Litvanije ćemo imati dvije u ovom „prozoru“. Dakle, puno je utakmica i bodova u opticaju. Ono na šta smo mi fokusirani i na šta smo se spremali sve vrijeme je ova utakmica sa BiH. U goste nam dolazi dobra, respektabilna reprezentacija, u punom sastavu, i moraćemo stvarno da se potrudimo i odigramo na 100 posto mogućnosti da bismo pred svojom publikom došli do pobjede”, kazao je selektor Boško Radović i dodao:

“Zaista je važno da „Morača“ bude dupke puna, treba nam publika, treba nam atmosfera, treba nam pobjeda. Što se tiče igrača i stručnog štaba, mi smo napravili odlične pripreme, nemamo povrijeđenih igrača, zdravi smo i preostaje da izađemo na teren i odigramo dobru utakmicu.”

Punim tribinama nada se i kapiten Bojan Dubljević.

“Publika je i u prethodnim utakmicama igrala važnu ulogu, tako će biti i u ovom meču. Navijači nam daju krila koja moramo da iskoristimo, igramo kući i to je mnogo važno za nas. Znam da će nam publika dosta pomoći”, poručio je Dubljević.

Bosna i Hercegovina je ozbiljan rival. Jusuf Nurkić je glavna snaga, tu je i Musa, ali i još dosta nama dobro poznatih igrača iz ABA lige uključujući i Lazića i Atića.

“Bosna i Hercegovina dolazi, možda, u nekom najjačem sastavu. Mi smo se, stvarno, dobro spremili, i spremni dočekujemo taj meč. Igramo kući, pred našom publikom, a utakmica je mnogo važna za nas, ali i za njih. Očekuje nas, zato, mnogo zanimljiva i fina utakmica. Na nama je, naravno, da se borimo, da damo maksimum i opravdamo očekivanja i pokušamo da dobijemo meč koji će biti mnogo težak, ujedno i važan za nas”, kaže Dubljević.

Dubljević uopšte ne razmišlja o duelu koji ga očekuje protiv Nurkića.

“Ja se vodim onim – neka jedan igrač postigne 30 poena, a mi da dobijemo utakmicu. Spremili smo se i za njega, ali, naravno, nije samo on prijetenja. Oni imaju imaju sve popunjene pozicije sa mnogo dobrim igračima. Moramo da igramo timski, košarka je takav sport, nije individualni, tako da svako od nas mora da pruži maksimum, da se bori. Svaki poen je važan, svaka odbrana je važna, i ne plašimo se jednog igrača.”

Meč Crna Gora – Bosna i Hercegovina igra se sutra od 19 sati u Morači. Ulaz je besplatan.

foto:kscg

About The Author