Crna Gora bez Nikole Vučevića

Crna Gora će i ovog ljeta biti bez zvijezde Čikago Bulsa Nikole Vučevića.

Košarkaši Crne Gore počeli su pripreme za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Uprkos svim problemima vjera u dobar rezultat na mečevima sa Francuskom i Portugalom postoji, a selektor Boško Radović ističe karakter ekipe.

“Susrećemo se sa problemom zbog izostanka šest jako važnih igrača za našu reprezentaciju. Tokom godine su predsjednik KSCG i direktor reprezentacija bili konstantno u kontaktu sa Nikolom Vučevićem. Kada je došao u Crnu Goru vidjeli smo se sa njim. Nikola je odlučio da ovo ljeto provede sa svojom familijom. Tako da ga neće biti ni u kvalifikacijama za SP, ni na Eurobasketu”, rekao je Radović i nastavio:

“Što se tiče Bojana Dubljevića ni on neće biti u ovom prozoru. U dogovoru sa nama on će izostati sa ove akcije, ali će biti na raspolaganju za Evropsko prvenstvo. Marko Todorović je van treninga, van bilo kakve košarke skoro tri mjeseca. Ima problem sa donjim leđima, neće ga biti na ovim pripremama, a otvara se pitanje i koliko će moći i koliko će biti spreman i za kasnije. Mi smo u kontaktu sa njim i vidjećemo kakvo će biti stanje. Marko Simonović zbog obaveza prema Čikagu nije tu. On je na trening kampovima, pretpostavljam da će igrati i ljetnju ligu koja traje do 17. jula. On će se pojaviti na pripremama za Eurobasket. Filip Barović ima skup sitnih povreda. Prošle godine se vratio nakon dvije ozbiljne operacije, stalno se nakupljaju te neke povrede i mora da odradi preglede i terapije u Novom Sadu i Beogradu. Ono što nas je na kraju iznenadilo je zdravstveni problem Dina Radončića. Usljed nekog udarca koji je dobio prije možda i duže od mjesec, nateklo mu je grlo. Pojavljuje se gas, čak je zbog toga i hospitalizovan posljednja tri četiri dana. Dobre su vijesti da neće morati vjerovatno na operaciju. Postoji mogućnost da se priključi treninzima, realnije je da neće nego da oće, ali čekamo”, istakao je selektor na pres konferenciji.

Prvi meč igraće 1. jula u Morači protiv Francuske od 19 sati.Drugi duel posljednjeg prozora u prvoj fazi kvalifikacija je u gostima kod Portugala 4. jula. Crna Gora je u prva četiri meča ostvarila polovičan učinak.

Na spisku za pripreme su: Nikola Ivanović, Nikola Pavlićević, Igor Drobnjak, Vladimir Mihailović, Petar Popović, Fedor Žugić, Džona Radebau, Vladimir Tomašević, Emir Hadžibegović, Radosav Spasojević, Nemanja Radović, Aleksa Ilić, Vasilije Baćović, Zoran Nikolić.

foto:kscg