Čović:Bilo nešto što je bila bivša Zvezda, što je prošlo

Nebojša Čović gosotvao na TV Prva.

Govorio je o prošloj sezoni koju je tim počeo sa Sašom Obradovićem na klupi koji se nije tu puno zadražo. Po njegovom dolasku plasirana je priča kako je sam platio obeštećenje da dođe u Zvezdu. Sada druga priča.

„Jedno od najvećih razočarenja koje smo doživeli je prošle sezone, ne volim da pričam o tome, ali nevjerovatno je da legenda Zvezde za četiri mjeseca naplati 645.000 evra. Te priče o ljubavi u sportu, to je do posljednjeg evra u sopstveni džep. Svi koji pričaju o ljubavi u sportu, nisu iskreni. Tačka. Time sam završio o tome, neću da vodim polemiku. Te priče garantovanih ugovora i ostale stvari… Niko ne štiti klubove, ni u odnosu sa igračima i sa trenerima. Ne kukam, ali iznosim podatak, jer Zvezda mora kao narodni klub da bude jasna i transparentna“, rekao je Čović.

Onda je govorio o budžetu.

Reći ću sada i da je bruto budžet za naš prvi tim negde oko 5.100.000 evra. Tu nisu samo naknade igrača, imate menadžersku proviziju, plaćanje stanova, obezbeđivanje automobila njima i imate nešto što mora da bude zakon, a ne poverenje, a to je ugovor. Tim ugovorom, vi ste u obavezi, po zakonu o sportu u Srbiji, da imate ugovore za trenere i igrače, kao što ga vi imate ovde. I jedan i drugi ugovor podležu poreskim obavezama prema državi. Tačno je da dugujemo oko 30.000.000 dinara državi za PDV, ali to je posledica postkorona udara i nemam šta da krijem. Cifre iz medija nisu tačne jer je bilo nešto što je bila bivša Zvezda, što je prošlo i plaćeno kroz UPPR“, naveo je Čović.

Nejasno kako je budžet 5,1 milion, ako je minimum za igranje Evrolige 5,4 miliona.

foto:printscreen/youtube